Бијели шљемови: стотину мртвих

Сиријска спасилачка организација познатија као “Бели шлемови“ навела је да је више од 100 особа погинуло у нападу на избегличку колону у Сирији.

Свијет 15.04.2017 | 21:43
Бијели шљемови: стотину мртвих
Они су, како наводе, успели да склоне 100 тела са места несреће.

Војни медији извјештавају да је ријеч о самоубилачком нападу и да је дошло до експлозије аутомобила бомбе у близини конвоја аутобуса.

На хиљаде Сиријаца, који су у петак евакуисани из четири сиријска села, блокирано је на путу, дан након што су напустили своје домове, чиме је договор у евакуацији под знаком питања, јавља АФП.



Сиријска агенција Тика објавила је снимак на којем су забележени тренуци након напада на коновој у Сирији у којем су се налазиле стотине људи.

Снимак на почетку приказује место које је прекривено прашином, људе који панично беже, а у позадини се чује врисак.

Након тога је особа која је направила снимак прешла на место које се чини као епицентар експлозије где се виде оштећени аутобуси и аутомобили.

Званични државни медији наводе да је у нападу убијено 39 особа.

Експлозија се догодила у области Рашидин, недалеко од Алепа, поред десетина аутобуса у којима се углавном налазе шиити евакуисани из два сиријска села, пренео је Ројтерс.

Према наводима извјештача француске новинске агенције, око 5.000 људи чека на даљи транспорт.

Сиријски Црвени полумесец подијелио је људима из Рашидина, којих има око 3.700, храну и воду.

Око 2.220 евакуисаних из Мадаје и Забаданија су у сличној ситуацији, блокирани на транзитној тачки на територији која је под конторлом владиних снага, изјавио је један од њих АФП телефоном.

Људи се прошлу ноћ провели у аутобусима у Рамуши, гдје им је, такође, Црвени полумјесец подијелио храну и воду.



(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар