ПДП: Ни једно питање из афере

Партија демократског прогреса згрожена је монструозним оптужбама које је на рачун функционера ПДП и цијеле партије у синоћњем Дневнику плус на Радио-телевизији Републике Српске изрекао Арие Ливне, безуспјешно се правдајући за случај тешке афере ”Представништво Републике Српске у Израелу”.

Република Српска 15.04.2017 | 13:23
ПДП: Ни једно питање из афере
У емисији јавног сервиса Републике Српске која се бавила његовим емоцијама, а не чињеницама о врло извјесној пљачки буџета Републике Српске, савјетник предсједника РС, сенатор и особа коју Влада представља као шефа наводног Представништва РС у Израелу, изрекла је бројне неистине, али и врло тешке оптужбе за антисемитизам на рачун потпредсједника ПДП и министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка.

Оно што је симптоматично јесте чињеница да ниједног тренутка за 17 минута емисије, водитељка није поставила ни једно питање које се тиче ове афере, нити су гледаоци добили информацију да потврда да Представништво РС у Јерусалиму већ двије године не постоји није дошла из ПДП већ из Министарства спољних послова Израела у Јерусалиму.

Истовремено, водитељка није одреаговала ни на претешке оптужбе за антисемитизам, чиме је себе и Радио-телевизију РС, подстицањем, по закону, сврстала у саучеснике.

Клуб посланика Партије демократског прогреса у НСРС и даље очекује одговоре на постављена питања Влади РС, министру финансија и министру унутрашњих послова РС, јер синоћ нисмо добили ни један одговор:

Колико тачно новца је исплаћено у 2015. и 2016. години, као и у 2017. на име рада Представништва Републике Српске у Израелу?

На чији рачун су исплаћене ове паре? Молимо Вас да нам доставите потврду у вези с тим.

Имате ли гаранцију да је исплаћени новац у протекле двије године искориштен за рад Представништва РС у Израелу? Молимо вас да нам доставите било какву писану потврду, у којем год облику.

На шта су конкретно утрошена ова средства? Молимо Вас да нам побројите појединачно по ставкама.

Колики је остварени промет Републике Српске са Израелом у протекле двије године?

Шта ће МУП Републике Српске да уради у вези са тврдњама израелског Министарства спољних послова о постојању Представништва Републике Српске у Израелу?

Када ћете провјерити на чији рачун су у протекле двије године лијегале паре из буџета Републике Српске намијењене Представништву РС у Израелу?

Хоће ли и када МУП РС провјерити наводе у вези са овим случајем?

Када ће јавност Републике Српске бити информисана о корацима из МУП РС у вези са случајем Представништва РС у Израелу?

Шта ће Влада Републике Српске урадити овим поводом?

Ко је крив за пљачку и обмањивање јавности Републике Српске?

 Ко ће и када вратити новац у буџет Републике Српске?

Чињеница да је скандалозна и нискоморална емисија на јавном сервису Републике Српске емитована на Велики петак у којој се, без икаквих чињеница, прозивају и оптужују хришћани који славе Васкрс, показује да овој власти, која нема одговор ни на једно конкретно питање, ништа није свето.

(ПДП/Саопштење)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

ружа

15.04.2017 11:40

Фуртула је одсвирала своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ Јевреј

15.04.2017 14:36

Арие Ливне је јако зао цовјек! Оптузити јавно министра једне земље за антисемитизам, ито земље у којој си гост , а коју пљацкас деценијама, је висе него монструозно! За ово га треба санкционисти, моментално!!! Јос извце истину и лазе да га Црнадак оптузује за криминал, а оптузио га израелски директор за Балкан. Министре тузите тог цовјека, није увриједио сам Вас, него и све постене јевреје који вијековима зиве у овој земљи

Name

Олос

15.04.2017 15:22

Тај цовјек је одавно требало да буде у затвору, а не у тв емисији! Али РТРС је позната по промовисању криминалаца у свом програму. То јој је ваљда основна и једина сврха постојања.

Name

ПЕРСОНИФИКАЦИЈА РЕЖИМА

15.04.2017 15:28

ФУРТУЛА је смишљено и циљано, на ВЕЛИКИ ПЕТАК, омогућила СТАРОМ ЖИДОВУ да напада све ХРИШЋАНЕ. Слично је било и 33. године!!! То се може десити само на РТРС-у, тој ТВОРНИЦИ ЛАЖИ, којом управља ВЕЛИКИ БАЈА!!!!

Name

Ре БиХ Јевреј

15.04.2017 15:36

Браво, то је сустина проблема! Ја сам јеврејка из старе бањалуцке породице. Ника нисам цула да је ико икада уз неког Србина ставио ријец антисемитизам! И сад то ради Ливне који је и до сада својим поступцима брукао Јевреје по РС. Ста сад да оцекујемо? Да нас због њега сви посистовјецују с њим, да ми носимо одговорност и посљедице његових гнусних ријеци и дијела. Извинавам се свим Србима због оваквих изјава. Вјерујте, то је само покусај криминалца да застити криминал

Name

ПДП тамо-вамо

15.04.2017 11:53

Да ли је ПДП против или за Додика? Час су тамо, час овамо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубичица

15.04.2017 12:20

Појасни роде ове тврдње...

Name

Ре

15.04.2017 12:41

Ваљда је питање требало да гласи да ли је ПДП за истину или лоповлук. Јер њихова реакција је борба за правду, а недај Бозе покривање криминала би знацило да су из СНСД. Ваљда је сад свима висе јасно да је то својатање ПДП-а од стране Додика, јос једна невјесто пласирана лаз. Само напријед министре Црнадак!

Name

Ре Љубичица

15.04.2017 15:26

Шта би са 150 афера које је ПДП декларативно објавио, неки процес покренут? Прање пара у РС? Зашто је Црнадак довео Бориса Џонсона код Додика? Како је Иванић постао везни играч код Вучића, а у договору са Додиком?

Name

дзаба креците

15.04.2017 11:58

Зар још неко гледа РТРС? Једно питање БНТВ-гдје вам је она Зорица,зивота вам? Да она не уредјује тамо неке дневнике?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТРС

15.04.2017 12:01

А шта сте очекивали од РТРС-а? Да буде оно што није, реалан и објективан. Радим тамо, али ме је срамота сопствене куће. На жалост мало нас је да нешто пројенимо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубичица

15.04.2017 12:22

Мало је и нас са ове стране па покушавамо сваки дан. Сјетите се да имате нешто што се зове кичма и свима ће нам сванути. Док се не тргнете Фуртула и остале фуртулице ће истресати свој измет у етар...

Name

БОБА

15.04.2017 12:24

ИВАНИЋ ЈЕ ПОКАЗАО У ИНТЕРВИЈУ 20 КОЛИКО РАДИ ЗА НАРОД СВАКА ЧАСТ ВОДИТЕЉИЦИ НА УДАРНИМ ПИТАЊИМА БЕЗ ОДГОВОРА ПАРЕ И ДНЕВНИЦЕ ЛИЈЕЖУ НЕ КА ИХ ЈЕ СТИД ДАНАШЊЕГ ДАНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

15.04.2017 12:30

У уторак је бити ил небити ако нас снсд ту побије онда куд који мили моји али мало морген цувај се србина са сокоца турцина из доца сокца из стоца водите рацуна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Орхидеја

15.04.2017 12:32

Швабе су бомбама честитале Васкрс, а овако тровачи са РТРС. Ништа им није свето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадно

15.04.2017 12:38

Синоц су Ливне и новинарка у покусају, сахранили сами себе у тој емисији. Овом цовјеку неко треба објаснит да је сенилан и да му је боље да се не ,, не вади" јер се укопава дубоко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

15.04.2017 12:40

Да будемо поштени,то представнишво није отворено пре 10 година,него раније.Зашто није угашено за време док је Чавић био председник Српске?Зашто није било угашено док је Предсеник Владе био Иванић?Колико ме памчење служи оно је отворено чак за време Радована.Слажем се да неко треба да положи рачуне за потрошена средства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.04.2017 13:26

Не доводи нико у питање потребу постојања Представниства РС у Израелу. Проблем је сто висе од двије године не постоји а плаца се као да га има. Јос веци проблем за РС је сто смо Ливнеа озваницили као неког насег представника, а дрзав Израел се званицно оградила од њега. Знаци дајемо милионе за несто сто не постоји, притом с Ливнеом идемо контра ставова дрзаве у којој се као промовисемо.

Name

Рода

15.04.2017 12:53

Свака цаст министру Црнатку на хватању у костац са криминалом. Ипак се показује да су младји људи у странкама храбрији и истрајнији. Порастао ми је у оцима у посљедње вријеме

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралан

15.04.2017 13:48

Наши хришћани се у овом саопштењу чуде како је Ливне реаговао на Велики Петак, заборављајући да су га оптужили о јеврејском празнику Пасха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.04.2017 13:58

Оптузили су га Израелци. А он оптузује Црнатка за антисемитизам?! Стока болесна!!!!

Name

Ре Ре

15.04.2017 14:53

Потуно се слазем. Министар би морао да га тузи. Такво поигравање тако озбиљним изјавама у коме министра који је Србин из Републике Српске, и министар вањских послова БиХ, називас антисемитом је за сваку осуду. Додје олос код нас, попљацка нас и јос прави раздор медју народима. Ма на робију с њим

Name

киз

15.04.2017 14:42

А је ли истина да је овај Ливне у емотивној вези са Вањом Фуртулом.Баш су слатки

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрска министру

15.04.2017 14:48

Тузити и РТРС и Ливнеа! Овакве оптузбе изреци јавно, а проци без санкција, не смије се дозволити. На коју фору Ливне, страни дрзављанин, борави годинама у БиХ? Треба провјерит са Слузбом за послове са странцима. Да је ово у радио у било којој нормалној земљи, био би депортован без одлагања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

15.04.2017 15:10

Бајини сарарадници а да се претпоставити ко су

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим

15.04.2017 19:02

Тај матори је својевремено управо Фуртулу и Ону плавуЦиимешу водио у Израел.

ОДГОВОРИТЕ