Неозбиљна игра Савјета министара

Замјеник предсједавајућег Дома народа ПСБиХ Огњен Тадић рекао је синоћ, у емисији На крају седмице у програму ТВ Пинк, да је неозбиљна прича око два сета закона о акцизама на гориво која се налазе у процедурии Парламентарне скупштине БиХ и за које не знате који је важећи.

Република Српска 15.04.2017 | 08:26
Неозбиљна игра Савјета министара
Тадић каже да је због тога одговорност на онима који воде Савјет министара и то, прије свега, на Денису Звиздићу, који се упустио у ове игре.

"Сада имамо два сета закона која регулишу та питања. Један који је био у Представничком дому у хитној процедури па је враћен да иде у редовну, а онда се појави  други, идентичан првом, који је усвојен у Дому народа ПС БиХ",рекао је Тадић.

Додаје да се поставило питање ваљаности телефонске сједнице Савјета министара и сада не знате шта је важеће и који сет закона је на снази.

"То је неозбиљно урађено и то од стране оних који воде Савјет министара, прије свега ту мислим на Дениса Звиздића", рекао је Тадић, додајући да тако сада имате једну "папазјанију".

Говорећи о сету ових закона, он је рекао да су они више важни ентитетским владама због аранжмана са ММФ-ом. Наглашава да је на њима и политика СНСД који се представљао да наводно држе до националних принципа.

Када је у питању Савез за промјене и СДС, Тадић је рекао да је потребно много одлучније и ефикасније да се боре на политичкој сцени, а не да личе по неким потезима на СНСД и Милорада Додика.

"СДС мора да сачува оно што је највредније у њеном имену, епитете, српска и демократска", рекао је Тадић, наводећи да врх странке мора водти потезе који ће дизати рејтинг странке.

"Надам се да је ово неко привремено стање", рекао је Тадић, додајући да СДС и Савез за промјене морају бити алтернатива постојећем стању.

По њему, Савез за промјене мора да се врати оним принципима због којих је основан.

Он каже да нису видљиви резултати на чему се заснивла политика Савеза за промјене, прије свега СДС, када је у питању борба против криминала и корупције због, како је рекао, много објективних и субјективних околности.

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Нб

15.04.2017 06:48

Васи су резултати врло видљиви БиХ тоне у изолацију захваљујуци министра безбедности и министру инострани послова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

15.04.2017 07:09

Е јебига јаране, па који функционер има санкције највеце свјетске силе, нису сигурно ова два министра.А такве ствари воде земљу у изолацију.

Name

Ре ацо

15.04.2017 07:22

Е јебига бас сигурно због милета малтретирају градјана БиХ и прије ових министра је био миле па је било уреду.

Name

Цуза нам је спас

15.04.2017 08:29

Јањетина стигла,Бакир је ту Миле сијеце а Драган сипа црно вино Мостарско.Падају пољупци,смијех до суза. Јеботе ал живимо ко цареви а замисли немере нам нико ништа јаране.Бакире сад ти построји војску некакву,Миле ти нападни СзП јопет,Драгане ти тражи осми ентитет,ја доброг ли живота јарани ај живио.

Name

ре НБ

15.04.2017 20:43

За снсд је најкривљи Шаровић зато што ради у корист грађана а не као Шпирић што је све опструисао само је цвјетала корупција и мито.

Name

Дијагноза

15.04.2017 07:13

БиХ тоне ради омладине која преспава сваке изборе. Када 70% становништва изађе на изборе тада ће бити демократски и тада ће државу водити способни и одговорни људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

15.04.2017 08:13

Требало би бити тако медјутим, иверје не фрца далеко него пада око пања.

Name

Ре за ацо

15.04.2017 07:27

Јој јаране треба погледат истину у оци у образлозењу неписе да су поострене мјере због Додика некго тероризма а БиХ је на црној листи док ови министри казу да у БиХ нема тога ови из ЕУ им сигурно повјеровали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.04.2017 08:13

Какир је стрпо неком у дјеп а зна се И коме да изјављује како тобозе нема терориста у беиха а сви вец добро знају гдје су они И косе иде борит за исламску дрзаву И колико их је вец загинуло.а зна се И које доводио терористе у бивсу беиха.

Name

Ајде

15.04.2017 20:45

Ако министар зна за терористе, ал каиду, вехабије....па нека их хапси.

Name

Лав

15.04.2017 07:29

Кад СЕ узме у обзир да сваки напад терористицка ИМА везе СА БиХ онда свима јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јуско

15.04.2017 08:21

Чуј њега други закон просо у ПСБиХ а он тамо потпредсједник,и сад нешто као он паметан.Бјези ба јаране сви сте исти,све гола ...... од политичара.Нек је вама горе добро јебес рају доле,левати сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Симић

15.04.2017 09:42

Госп. Тадић каже " врх странаке мора водити потезе који ће дизати рејтинг странке". Госп.Тадићу ваљда морате водити /како кажете/ потезе који ће дизати рејтинг РС и дизати стандард народа. Показали сте да нисте баш писмени не "води" се рејтинг странке. СДС води политику само како би извукао своју политичку корист а за народ брига га као и све остале. Млад сте човјек ,образован а заступате ставове који нису у складу са демократским принципима. По Вама само је битан СДС а све остало је небитно.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

16.04.2017 06:00

Треба све замјенити на политицкој сцени и једне и друге и треце и пустити постене кадрове да раде за све градјане

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таквих нема!

16.04.2017 14:53

Част Босицу, Саровицу и Мектицу. Овај је само формално у СДС -у.