Ево зашто је Алегри мајстор...

Вратио Јуве на 4-2-3-1 и сада опет делује непобедиво! "Определио сам се за промену после утакмице Фиорентином. Осетио сам да ћу само тако омогућити екипи да покаже пун потенцијал. Уосталом, такве промене увек пробуде ентузијазам“, објаснио је Алегри.

Фудбал 16.04.2017 | 17:30
Ево зашто је Алегри мајстор...
Лепо је бити Масимилијано Алегри ових дана. Нова титула првака Италије практично је у џепу, Јувентус има шест бодова више од другопласиране Роме,  Стара дама је преслишала Барселону са 3:0 у првом четвртфиналном окршају Лиге шампиона, а као шлаг на торту дошла је и вест да је Пауло Дибала потписао нови уговор.

У претходном периоду Алегри је још једном потврдио да је изврстан тактичар. Променио је формацију, односно уместо три играча у задњој линији, вратио се опет на четворицу. Иако каже да то није кључни узрок успеха Старе даме у последње време, јасно је да је Алегри опет поставио својеврстан стандард и то док добар део тренера у Европи и даље форсира систем са тројицом играча испред голмана.

“Прелазак на другачију формацију није најважниија ствар. Сезона је дуга, једноставно, некад изаберете једно, а некад сасвим друго решење. Такође, важно је и да током саме утакмице правите корекције. Определио сам се за промену после утакмице Фиорентином. Осетио сам да ћу само тако омогућити екипи да покаже пун потенцијал. Уосталом, такве промене увек пробуде ентузијазам“, објаснио је Алегри на конференцији за новинаре.

Трофејни тренер казао је и да се екипа веома лако навикла на ове промене.

“Момци су стварно све то добро прихватили. Али није тешко када радите са таквом групом људи која увек даје максимум. Уосталом, Јувентус се разликује од осталих и по моралним начелима које заступа.“

Алегри је говорио и о томе колико Пауло Дибала значи за екипу.

“Пре свега, морам да се захвалим Дибали на ономе што је рекао. Ја сам га само мало усмерио, показао шта може да уради и колико може да порасте. Он је огроман потенцијал, има заиста много простора за напредак. Он и Нејмар су дефинитивно будућност фудбала“

Алегри је најавио и да ће одморити неке играче у дуелу са Пескаром у Серији А, па ће се тако на голу уместо Ђанлуиђија Буфона поново наћи Нето.

Шеф струке Јувентуса захвалио се и бившем власнику Милана Силвију Берлусконију на шансу коју му је указао да води Росонере од 2010. до 2014. године.

“Италијанском фудбалу ће дефинитивно недостајати и он и Адријано Галијани. Они су стварали историју.“

О предстојећем дуелу са Пескаром:

“Морамо да останемо фокусирани, нама је важна свака следећа утакмица. Барселона је прошла, сада је на реду Пескара. Они играју добро у последње време. Неће сами себе да победе. Морамо да будемо опрезни. Нето ће да брани, а играће Дибала. Манџукић и Игуаин. Кедира ће да одмори, а Бонући је суспендован. Двоумим се између Квадрада и Лемине. Важно нам је да победимо Пескару, а онда ћемо да размишљамо о Барселони“, закључио је Алегри.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар