Лијепа Марија се враћа - било то фер или не!

Шарапова ће 26. априла одиграти први меч после 15 месеци суспензије због коришћења забрањених супстанци, а бивша "број један" Жастин Енан дала је своје мишљење о томе.

Тенис 17.04.2017 | 12:45
Лијепа Марија се враћа - било то фер или не!
Марија Шарапова "ситно" броји до повратка на терен после суспензије.

Руска тенисерка је признала да је користила недозвољену супстанцу мелдонијум у леку који је узимала годинама, не знајући да је од почетка прошле године стављена на листу забрањених.

Она је после позитивних резултата на Аустралијан Опену суспендована на две године, али јој је Суд за арбитражу у спорту у Лозани смањио казну на 15 месеци и Шарапова ће крајем месеца учествовати на турниру у Штутгарту.

Званично турнир у Немачкој почиње 24. априла, али њој забрана истиче два дана касније, када ће и почети такмичење.

Као бивша гренд слем шампионка и победница завршног WТА турнира, Шарапова има право да тражи и добије неограничен број специјалних позивница, тако да је она обезбедила наступ на још два турнира после Штутгарта.

Бројне њене колеге нису криле разочарање због тога што су јој многи изашли у сусрет, а многи су коментарисали и дужину казне за најозбиљнији прекршај у спорту.

Бивша гренд слем шампионка и прва играчица света Жастин Енан рекла је да је ситуација у вези Шарапове веома деликатна.

"То је компликована ситуација. Нажалост, гледаоце на турнирима привлаче велика тениска имена и играчи који су направили успехе, и зато није изненађење што је добила позивницу за учешће на сам дан истека казне. Лично, не толеришем такве прекршаје. Њена забрана истиче, а публика ће одлучити да ли је то фер или не. Да ли ће је подржати? Не знам. Али оно што је чињеница је да је сама одговорна за ситуацију у којој се нашла", помало дипломатски одговорила је Енан, уз напомену да ће јој само то што је "велико име" обезбедити још много "вајлд" карти.

И директор турнира у Штутгарту није крио да је управо то разлог што су пре много месеци звали Шарапову да се врати баш на њиховом такмичењу.

"Марија је петострука гренд слем шампионка, а на нашем турниру освајала је три године заредом титуле, од 2012. до 2014, и заиста сам срећан што смо баш њој доделили специјалну позивницу ове године. Биће то њено прво званично појављивање после дуже паузе. Нарочито ми је драго што ће баш публика у Штутгарту пратити уживо њен повратак тенису", нагласио је Маркус Гундхарт.

Марија Шарапова званично ће 26. априла одиграти први меч после суспензије, на старту турнира у Штутгарту - било то фер или не...

ШАРАПОВА ЈЕ ЉУТА

Марија Шарапова јавно је на конференцији за новинаре признала да је узимала мелдонијум због проблема са срцем, али је тада истакла да није знала да је та супстанца на листи забрањених. Она је рекла да је љута што нико с њом није разговарао о томе. "Због чега неко није дошао код мене да разговарамо приватно, као званичник са спортистом, што би решило све проблеме поверљивости, о којима се касније причало", рекла је Шарапова за "Тајмс". Рускиња је признала да је погрешила. "На крају, ја сам погрешила. Добијала сам дозволе за све што сам узимала седам година и била сам задовољна", додала је 29-годишња тенисерка.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар