Симон и Митар послије још једне титуле: Уиграност!

"То је систем који се градио годинама", истакао је Марко Симоновић после треће узастопне титуле Црвене звезде мтс у АБА лиги.

Кошарка 15.04.2017 | 08:45
Симон и Митар послије још једне титуле: Уиграност!
Са 30 победа и само два пораза, а 3:0 у финалу против Цедевите, кошаркаши Црвене звезде мтс на изузетно убедљив начин освојили су трећу узастопну титулу у АБА лиги.

"Током читаве сезоне били смо изузетно доминаннтни, а требало је то потврдити и у плеј-офу, иако смо знали да нећемо моћи да рачунамо на Стефана (Јовића) који је био најбољи играч ове сезоне. Успели смо да се стиснемо и славимо можда и изненађујућим резултатом. Цедевита је одлична екипа, играли смо често са њима и у полуфиналу и у финалу, знали смо шта нас чека и ето, срећни смо због ових 3:0", изјавио је капитен црвено-белих, Лука Митровић, по завршетку утакмице у Загребу.

Лично је пружао променљиве партије током сезоне, али је увек имао ко да надомести његов евентуално лош дан. Управо то је Митровић, а нешто касније и Марко Симоновић, истакао као један од најјачих адута екипе Дејана Радоњића.

"Свестан сам својих играра које су ове сезоне биле и овакве и онакве, али тимски резултат је оно што се памти и вреднује. Драго ми је што сам успео да допринесем победи у овом финалу. Понављам, играли смо без Стефана и свако је морао да допринесе највише што је могао", изјавио је Митровић, док је Симоновић нагласио:

"Највећа наша предност ове сезоне је била уиграност. То је систем који се градио годинама".

Што се тиче финалне серије, неизвесно је било једино делом прве утакмице, када је Цедевита имала солидну предност, али је касније уследио преокрет.

"Цедевита је имала дан више да се спреми за финале и добро су се спремили. Знали су да ћемо нервозно ући у утакмицу, али ми смо умели да је преломимо и преокренемо у нашу корист", подсетио је Симоновић.

И против Загрепчана, Звездино главно оружје била је чврста одбрана.

"Пресудила је агресивна одбрана, било је битно да дођемо до што лакших поена из којих смо стизали до самопоуздања. То нам је било битно, јер без Јовкета видели смо да нам не иду позициони напади", објаснио је Митровић.

Симоновић се осврнуо на одличну партију Диона Томпсона у трећој утакмици финалне серије, као и на своја издања ове сезоне.

"Сви знамо какав квалитет поседује Дион. Имамо 12 играча који у сваком тренутку могу да реше утакмицу, посебно у АБА лиги. То се показало и у овој утакмици када је он ушао и помогао екипи да успостави доминацију од друге четвртине... Свако од нас напредује из годину у годину. Улога ми је ове године била другачија него раније, добио сам више простора, а играч то осети кад уђе у добар ритам".

У разговору за ТВ Арена Спорт, Митровић се и нашалио са водитељима на питање који пехар му је до сада било најтеже да подигне, да ли онај посвећен АБА лиги, Купу Радивоја Кораћа или Суперлиги Србије.

"Онај за Куп Радивоја Кораћа, оно није хумано дизати после утакмице! Не знам од чега га праве, срећом више нисам најмлађи па не морам да га носим", поручио је Митровић кроз осмех.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар