Вучић: Неће бити контрамитинга!

Премијер Србије Александар Вучић поручио је да неће бити контрамитинга ни немира и нереда. Истиче да нико од бизнисмена финансијски не помаже СНС и подвукао да је то странка која има више новца него што је потрошила на кампању.

Србија 13.04.2017 | 22:02
Вучић: Неће бити контрамитинга!
Александар Вучић је рекао "да подржава уличне протесте", да је обавеза државе да обезбеди демократска правила за шетњу и демократско обраћање, али и поручио да је срећан што је посао државе да се бави радом и напретком Србије. Истиче да контрамитинга неће бити.

"Ми ћемо да наставимо да радимо свој посао, а њих молим да шетају што је могуће дуже, утолико... у политичком смислу за мене боље. Само их молим и желим да то буде мирно", изјавио је Вучић одговарајући на питања новинара.

Он је додао да грађани морају да разумеју, када је реч о протестима, да је обавеза државе да поштује мањину и њихову политичку вољу.

"Тиме показујемо колико смо широких схватања, демократских опредељења и колико је Србија веома нормално место за живот и испољавање другачијих ставова и различитог мишљења", рекао је Вучић.

Упитан зашто није реаговао што медији "блиски власти" етикетирају децу јавних личности која учествују на протестима као непријатеље државе, Вучић је одговорио да то осуђује, али је поручио да је неискрено и нефер да га то питају они који, како каже, нису никада реаговали што су чланови његове породице, односно син, осванули на насловним странама таблоида.

Он је додао да децу јавних личности нико није прогласио непријатељима већ да су се њихови родитељи, попут некадашњег градоначелника Београда и лидера Демократске странке Драгана Ђиласа, сами хвалили да су им деца на протестима.

"Ко год напада било чију децу – мислим да је то неморално и апсолутно нефер, али немојте мени да говорите, јер ничије дете нисам споменуо, већ они (спомињу) своју децу", рекао је Вучић и истакао да он то осуђује, за разлику од његових политичких противника који не осуђују нападе на његово дете.

Вучић је додао и да је читава политика његових противника уперена само против његове породице и додао да, за разлику од њих, он није учествовао ни у каквој пљачкашкој приватизацији.

"Ја ништа нисам приватизовао, у свим пљачкашким приватизацијама су учествовали, разорили земљу и наставили са тим. И мисле да то може да прође, да људи не знају ко је пљачкао, а ко градио", рекао је Вучић.

У том смислу он је додао да "једна америчка телевизија" извештава о проблемима радника у "Гоши", а да не спомиње да је она приватизована 2007. и да актуелна влада нема ништа са тим.

Како је рекао, иста та телевизија је извештавала и да је СНС у Новом Саду организовао контрамитинг на којем се појавило само осам људи.

"Америчка телевизија није говорила истину. На том тобожњем контрапростесту, за који је америчка телевизија знала да није контрапротест, били су људи који су први носили мајицу 'Вучићу педеру' у својим емисијама, а то су урадили да би направили спрдњу са мном и Владом Србије. А то нигде није речено", рекао је Вучић.

Он је поручио да ће, ако у било ком селу не буде могао да скупи 500 или 1.000 људи, престати да се бави тим послом.

"Без реформи не би било пензија"

Премијер је рекао да плата и пензија не би ни било да нису спроведене реформе, те најавио да ће и током ове године поново бити повећања.

Он је одговарајући на питања новинара указао да су плате, након мера фискалне консолидације, данас веће за нека 23 евра него 2012, посебно у приватном сектору.

Рекао је да су у јавној администрацији на истом нивоу, али и констатовао да су неки људи успели да повећају примања у јавном сектору кроз повећање бонуса и другим триковима.

У вези с тим поменуо је РТС и ЕПС, изјавивши да су на такав начин сачувана примања, али не свима. Како је додао, нису сачувана за камермане ни раднике у Колубари, већ онима у администрацији, високо позиционираним новинарима и слично.

"То нисмо успели да испратимо. Нису себи смањивали примања де факто", критиковао је Вучић.

Рекао је да ће плате расти много брже и јасније, а што се пензија тиче, пренео је да 71 одсто пензионера сада има исту или вишу пензију него раније, а да је циљ да се тај број повећа у овој години на 80 одсто.

"Имаћемо значајно више повећања. Разлику ћемо смањивати онима који су имали највише, а којима је смањена пензија. Смањење пензија је био једини начин да спасемо државу. Уплаћивали смо 58 одсто пензија из буџета, а сада је то спало на 39 или 38 одсто, што говори о томе колико је здравија ситуација", објаснио је Вучић.

Подвукао је да не би ни било пензија да мере реформи нису спроведене и да би дошли до банкрота.

"Успели смо да преокренемо трајекторију јавног дуга. Били бисмо као Грчка, а овако немамо проблема и можемо да размишљамо о новим пројектима не угрожавајући јавни дуг", рекао је Вучић.

"Ниједан бизнисмен не финансира СНС"

Вучић је истакао и да нико од бизнисмена финансијски не помаже СНС и подвукао да је то странка која има више новца него што је потрошила на кампању.

"Никада ниједан човек који се бави бизнисом није дао новац за СНС. Имамо у буџету довољно новца. Било нам је довољно 14 дана да идемо у билборде, кренемо касније од других у спотове, иако смо знали да ћемо добити највише новца ако победимо", објаснио је Александар Вучић одговарајући на питање како то да увек фирме блиске појединим странкама, бизнисмена као што су Ђурашковић и Веселиновић и "Интеркоп" добијају послове.

Вучић је на отварању наплатне рампе "Београд" рекао и да не познаје било кога од поменутих, нити је близак са било ким од њих нити их је видео.

"Ђурашковића и Веселиновића нисам видео. Последњи пут када сам видео поменуту особу из 'Интеркопа' било је пре седам година на неком пријему, а друго лице поменуто видео сам на Косову пре седам или осам година када смо оснивали странку, када се наш пријатељ Бора Пелевић свађао са Крстимиром Пантићем", истакао је Вучић.

Указао је и да су то све "бабске приче" и да је њему важније то што је урађено.

Такође је казао да замера, када је реч о наплатној рампи "Београд" што се опет каснило.

"Интересује ме да ли има криминала, али то да је неко близак неком није, нико није дао ни динара", подвукао је Вучић.

Рекао је да наводно постоје оправдани разлози за кашњење, како тврде из "Путева Србије", али да њега не могу бити оправдани разлози за кашњења.

"За мене никада не постоје оправдани разлози за кашњења", нагласио је Вучић.

Рекао је да извођачи добијају новац и да су они уговорна страна, те онима који шире "бабске приче" поручио да морају увек да покушају да покваре све и покушавају да прикажу неке сумње.

"За сваки динар одговарају 'Путеви Србије', њихов посао је да дају најбољи резултат, а ко ће радити на послу треба питати њих. Све фирме пре тога морају добити посао на тендеру", објаснио је Вучић.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Вуцицу

13.04.2017 20:09

Код нас би Баја извео и војску на толики народ, да је само којим слуцајем није претходно пребацио на ниво БиХ, па сада не мозе ни да прикупи један поцасни вод иако плаца тзв. ветеране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха ха

13.04.2017 21:19

Ха ха ха

Name

ВРС

14.04.2017 05:48

Ееее Вуцко да си ту изјаву дао раније неби те Баја из Бакинаца и врхунски тракторуста подрзао на изборима, само како се ту мимоилазите зар није митинг и контра митинг "исто врјеме исти дан" . То ти баја не праста Вуцицу незнас ти јос њега, такав је био исти и са Борисом Тадицем а данас ....

Name

Рођо

13.04.2017 20:45

Сушта супротност од ''нашег'' Баје :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

13.04.2017 21:08

Радис ти за своје дзепове и продајес маглу,циста утопија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Долар

14.04.2017 05:25

Зато су око тебе тајкуни ,Додик,Карић мораш имат вишка новца.....

Name

ХРГАЉ

14.04.2017 03:26

Бити или не бити, питање је сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

14.04.2017 04:49

Баја је јунацина не боји се ни сопственог народа има он своје митингасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисслим

14.04.2017 04:51

Да су мало бољи односи довео би ти Баја своје улицаре.

ОДГОВОРИТЕ