Берлусконију тешко, Капело се мршти, Аброзинију жао запослених...!

Продаја једног од националних фудбалских симбола опасно је потресао увек емотивне Италијане!

Фудбал 14.04.2017 | 13:30
Берлусконију тешко, Капело се мршти, Аброзинију жао запослених...!
Вишемесечна сага око продаје Милана кинеским финансијерима јуче је (коначно) завршена. И наравно, цела "чизма" је ову вест доживела веома емотивно. Јер не продаје се један национални симбол тако лако у озбиљним земљама.

Један од оних коме се ово никако није свидело је легендарни тренер и играч Фабио Капело:

"Ово је лош тренутак јер мислим да нови власници немају довољно средстава. А то значи да неће моћи да се одмеравају са најјачим клубовима у Европи. Ово преузимање је предуго трајало, то не обећава ништа добро".

Дон Фабијевој "негативи" придружио се и некадашњи фудбалер Милана, Масимо Амброзини:

"У исто време осећам и тугу и љубопитљивост. Размишљам о свим људима запосленим у Милану који би могли да напусте клуб, а ту не мислим само на Адријана Галијанија. Захваљујући њиховом раду, труду и знању овај клуб је велики. Надам се да нове газде имају јасну визију како и шта даље".

Увек емотивни, бивши газда Росонера Силвио Берлускони поново је играо на граници патетитике, као и много пута до сада у јавним обраћањима навијачима великог миланског клуба:

"Напуштање Милана је болно и емотивно. Али модерни фудбал захтева ресурсе које једна породица једноставно не може да обезбеди. Никада нећу заборавити емоције које нам је Милан дао. Никада нећу заборавити све људе који су пмогли да клуб буде најбољи. Пре свих, велике тренере и играче, али и Адријана Галијанија који је био и градитељ и мотор клуба. И на крају, хвала милионима навијача који су викали "Форца Милан!" Без њих, не би било ни нашег клуба. Желим да кажем и да остајем велики навијач клуба, а тренеру, играчима, као и новим власиницим и свим запосленима у Милану желим много успеха".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар