Какав савршен дан за Роналда да изјави овако нешто...!

"Хајде, покажите ми их", тражио је апсолутни рекордер УЕФА такмичења од новинара дневника "Марка" да га упознају с онима, који су сумњали у њега.

Фудбал 13.04.2017 | 22:30
Какав савршен дан за Роналда да изјави овако нешто...!
У голгетерском смислу, 32-годишњи Кристијано Роналдо игра једну од најскромнији сезона у каријери, мада то у његовом случају значи ниво који највећи број фудбалера никада није, нити ће достићи.

Али, перфекциониста какав јесте, ЦР7 био је повремено током сезоне 2016/17 нервозан, напет, тежак за сарадњу и дрзак, јер се голови нису ређали као на траци, иако је требало да буде пресрећан - његов Реал Мадрид после дуго времена бежи Барселони на табели Примере и има "Ел класико" на свом стадиону, а уз то је као званични шампион стигао до четврфинала такмичења у ком од 1990. године нико није одбранио титулу.

Онда је на ред дошла једна од највећих утакмица европског фудбала коју је могуће заказати: Бајерн Минхен - Реал Мадрид у граду у ком је шпански клуб био поражен девет пута на 11 претходних гостовања.

Била је то савршена прилика за званично најбољег фудбалера света за 2016. годину да свету фудбала пошаље снажну поруку. И послао је.

Два гола за преокрет и победу од 1:2, уз искључење за ривала због фаула над њим, што је био и преломан тренутак утакмице. Статистички гледано, Роналдо је на "Алијанц арени" постигао 99. и 100. погодак у евро-куповима, што пре њега никоме није успело.

Једна препознатљива, самоуверена изјава дан касније била је најмање што се могло очекивати.

"Не знам ко су људи који су сумњали у мене, али мора да су у мањини. Људи који воле Кристијана никада не сумњају. Морате да ми кажете ко су ти људи, пошто нико од њих није дошао код мене. Срећан сам, желео сам да поставим овај рекорд, а још боље је што сам га остварио против клуба какав је Бајерн", рекао је Роналдо, који је Лигу шампиона освајао једном са Манчестер јунајтедом и два пута са Реал Мадридом.

Сада, док се труди да стигне до тек друге титуле првака Шпаније, у којој игра од историјског трансфера од 94 милиона евра, оствареног 2009. године, има прилику да буде део првог тима који ће одбранити наслов освајача Лиге шампиона. Од када је УЕФА реформисала ово такмичење, није се догодило да је неко две године заредом био првак, а пролази 27. сезона од када је то успело чувеној генерацији фудбалера Милана са тренером Аригом Сакијем на клупи.

Није био мали број оних који су, после жреба за четвртфинале, помислили да се то ни ове сезоне неће догодити и да је Бајерн јачи тренутно од момака Зинедина Зидана, такав утисак могао је да се стекне и током првих 45 минута у Минхену синоћ, али је онда уследио суров одговор Роналда и најтрофејнијег клуба Европе.

"Није лако када губите од екипе каква је Бајерн, али на почетку другог полувремена смо се вратили у игру и победили, па само сада у доброј ситуацији. То је фудбал, да је Видал погодио из пенала, можда је утакмица могла да буде другачија. Фудбал је пун изненађења, постигли смо гол, а онда су они остали са играчем мање", рекао је Роналдо у четвртак, док су навијачи Реала чекали вести о његовој и повреди друге звезде тима, Гарета Бејла.

Роналдо је постигао 98 голова у Лиги шампиона, 82 за Реал и 16 за Манчестер јунајтед. Иза њега је Лионел Меси из Барселоне са 94 гола у најелитнијем европском такмичењу.

Има оних који су рачунали и у којој боји дреса је постигао све то голове чувени ЦР7.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар