Ф1: Хонда подмазује зарибале клипове - Мекларену стиже нов мотор!

Комплетно измењен мотор у Мекларен стиже тек за ВН Русије. Прва, мања унапређења се тестирају већ у Бахреину.

Остали спортови 14.04.2017 | 19:50
Ф1: Хонда подмазује зарибале клипове - Мекларену стиже нов мотор!
Јапанци су забили нос у машинерију и траже грешку у свом мотору намењеном Мекларену. Где год да је недостатак Јасуке Хасегава, први човек Хонде мора да га пронађе, јер за ВН Бахреина, Мекларен мора да има здрав агрегат.

“Ми не желимо да поставимо рок за ово унапређење. Већ сада можемо да одардимо доста промена, јер у овој сезони немамо систем токена. Чим агрегат буде спреман, одмах га шаљемо на корисничку употребу”, рекао је Јасуке Хасегава, шпанска Марка с неке стране преноси вест да је главни проблем Хондиног мотора уствари у самом компресионом простору. Нешто није уреду у комори за сагоревање, па се за сада само нагађа шта је по среди. Могуће је и да структура, односно пројектована издржљивост металних легура не одговара стварним оптерећењима, па да је због тога Мекларенов мотор стално у проблему.

Уместо закључка, добро је да напоменемо да на ВН Јапана оба Мекларенова такмичара нису успела да заврше трку. Очекивано је да неке компоненте нове техничке спецификације агрегата Мекларену буду на располагању већ у Бахреину. С друге стране комплетно измењен мотор се очекује тек на ВН Русије.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар