У Детроиту признали: Огрешили смо се о Бобија!

"Ништа нисмо урадили да изградимо игру на њему. Али, хоћемо у будућности", јасан је Стен ван Ганди.

Кошарка 13.04.2017 | 16:15
У Детроиту признали: Огрешили смо се о Бобија!
Целе сезоне чекао је својих пет минута да заблиста, а Бобан Марјановић је дочекао да тек у последње четири утакмице добије већу порцију времена на паркету, што је мајсторски искористио! 

У три од последња четири меча лигашког дела, када му је и додељено да игра више од 20 минута у просеку, Марјановић је бележио дабл-дабл и тако натерао одговорне људе у Детроиту да признају грешку и јавно кажу да су се огрешили о српског дугајлију! Што нису веровали више у њега и дали му већи простор за игру и раније.

То је после окршаја са Орландом учинио тренер Стен ван Ганди.

"Гледајте, пре него што је сезона почела рекли смо вама (новинарима прим. аут.) да Бобан неће имати простор за игру. Али, ипак смо скочили годину унапред како бисмо га потписали. Играо је прилично добро", застао је Ван Ганди на тренутак и онда наставио:

"Огрешили смо се о Бобана Марјановића, јер ништа нисмо урадили како бисмо игру градили око њега. Ни у одбрани, ни у нападу. Потребно је било да урадимо неке ствари у одбрани како бисмо му помогли, док у нападу морамо и више да му дајемо лопту. Али, он је био наш трећи центар и нисмо градили игру на њему. Али, сигурно хоћемо у будућности. Као што сам већ рекао, он је сила у нападу и може да уради много више него што је досад урадио", јасан је тренер Пистонса. 

Он је открио да је проблем био тај што Детроит досад није имао играча Бобановихкарактеристика. 

"Зато нисмо урадили много да он добија више лопту у рекету, а и он сам може да искреира много лаких поена за тим. То је оно што нам је потребно од њега. Посебно јер промашујемо много лаких шутева. Морамо заједно да порадимо на свему томе".

Нека се Ван Гандијеве речи претворе у дело наредне сезоне, па да Бобана Марјановићагледамо много више на паркету. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар