Могу ли мушкарци да доживе вишеструке оргазме?

Иако модерна истраживања показују да мушкарци и жене у једнакој мери воле и желе секс, неке разлике између полова у погледу секса ипак постоје - макар се сводиле на оне биолошке.

Занимљивости 13.04.2017 | 09:21
Могу ли мушкарци да доживе вишеструке оргазме?
Прва значајна разлика је време постизања оргазма - које за више од 80 одсто жена у просеку износи бар десетак минута, док већина мушкараца може да буде "готова" за минут до два сношаја.

Научна истраживања су, с друге стране, показала да су жене "благословене" чињеницом да могу да доживе вишеструке оргазме - било заредом или с малим прекидима између њих.

Највећи забележени број оргазама у лабораторијским условима износи 134, а доживела их је жена у тридесетим годинама која се самозадовољавала.

Број женских оргазама у спаваћој соби и с партнером ипак је знатно мањи, мада нема препрека да буде вишеструк.

А шта је с мушкарцима?

Тим питањем позабавила се доторка Ава Кадевл, сексолог и аутор бројних књига о сексу.

“Мушкарци могу да доживе вишеструке оргазме и то није тако ретко као што се чини. Али, за то је кључно знати (и осећати) разлику између ејакулације и оргазма”, каже Кадвел.

Она је објаснила да је оргазам део сексуалног искуства које се догађа између две до седам секунди пре ејакулације. Реч је о комбинацији повећане осетљивости целог тела, убрзавања дисања и навирања крви и разних осећаја од скротума до пениса.

“Ејакулација је последњи корак стимулације и укључује излучивање семене течности, као и отпуштање неуротрансмитера који шаљу тело у фазу "одмора и опуштања".

Након уласка у ту фазу, мушкарац је незаинтересиран за секс - бар неко време. Мушкарци који одлажу врхунац, односно који су развили технике спречавања ејакулације, могу да доживе оргазам без отпуштања сперме.

Иако није сигурно колико тачно мушкарци могу да доживе оргазама пре него што ејакулирају, истраживање пара сексолога Мастерс и Џонсон је показало да постоји бар један мушкарац који може да постигне три оргазма за десет минута.

Која је његова тајна?

Одлично увежбани карлични мишићи, исти они који су одговорни за заустављање млаза урина, објашњава Кадвел.

Б б92
фото:интернет

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

могу

14.04.2017 11:12

Ако наставе одмах ,послије оргазма ,да доживе још бар два ,три ......али то је за ,мало маштовитије и са кондицијом ...није сваком селом пјевати,,..........!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзони

14.04.2017 15:07

Ако је права страст,мозе наравно неколико пута!

Name

МалоМорген

15.04.2017 19:36

Мозе ал мало мало морген

Name

Милан

16.04.2017 02:47

Мозе се све дозивити само треба имати алат,ако немас алата и неце да се дигне ниста онда од љубави

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма бјажи

03.05.2017 18:47

Ма не лупајте....

ОДГОВОРИТЕ