Нека протести трају што дуже

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да подржава уличне протесте, да је обавеза државе да обезбиједи демократска правила за шетњу и демократско обраћање, али и поручио да је срећан што је посао државе да се бави радом и напретком Србије.

Србија 13.04.2017 | 08:24
Нека протести трају што дуже
"Ми ћемо да наставимо да радимо свој посао, а њих молим да шетају што је могуће дуже, утолико...у политичком смислу за мене боље. Само их молим и желим да то буде мирно", изјавио је Вучић одговарајући на питања новинара.

Он је додао да грађани морају да разумију, када је ријеч о протестима, да је обавеза државе да поштује мањину и њихову политичку вољу.

"Тиме показујемо колико смо широких схватања, демократских опредељења и колико је Србија веома нормално место за живот и испољавање другачијих ставова и различитог мишљења", рекао је Вучић.

Упитан зашто није реаговао што медији "блиски власти" етикетирају дјецу јавних личности која учествују на протестима као непријатеље државе, Вучић је одговорио да то осуђује, али је поручио да је неискрено и нефер да га то питају они који, како каже, нису никада реаговали што су чланови његове породице, односно син, осванули на насловним странама таблоида.

Он је додао да дјецу јавних личности нико није прогласио непријатељима, већ да су се сами, попут некадашњег градоначелника Београда и лидера Демократске странке Драгана Ðиласа, хвалили да су им дјеца на протестима.

"Ко год напада било чију децу, мислим да је то неморално и апсолутно нефер, али немојте мени да говорите, јер ничије дете нисам споменуо, већ они своју децу", рекао је Вучић и истакао да он то осуђује, "за разлику од његових политичких противника који не осуђују нападе на његово дете".

Вучић је додао и да је читава политика његових противника уперена само против његове породице и додао да, за разлику од њих, он није учествовао у било каквој пљачкашкој приватизацији.

"Ја ништа нисам приватизовао, у свим пљачкашким приватизацијама су учествовали, разорили земљу и наставили са тим. И мисле да то може да прође, да људи не знају ко је пљачкао, а ко градио", рекао је Вучић.

У том смислу он је додао да "једна америчка телевизија" извјештава о проблемима радника у Гоши, а да не спомиње да је она приватизована 2007. и да актуелна влада нема ништа са тим.

Како је рекао, иста та телевизија је извјештавала и да је СНС у Новом Саду организовао контрамитинг на којем се појавило само осам људи.

"Америчка телевизија није говорила истину. На том тобожњем контрапростесту, за који је америчка телевизија знала да није контрапротест, били су људи који су први носили мајицу 'Вучићу педеру' у својим емисијама, а то су урадили да би направили српдњу са мном и Владом Србије. А то нигде није речено", рекао је Вучић.

Он је поручио да у било ком селу, уколико не може да скупи 500 или 1.000 људи, престаће да се бави тим послом.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

пророк

13.04.2017 06:37

Позови свог пријатеља Додика нека ти организује контрапротест.Он је иначе познат по тим организацијама протеста и контрапротеста, који му се често привиђају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босна и Херцеговина

13.04.2017 07:11

Роћко , што се љутиш, сјећаш се кад сте ти и онај метузалем којег си роћко послао у пензију , на ускрас штрајковали глађу, и то је роћко било због власти, а не роћко због народа. Е сад Роћко народ сваша пише , ко ће народу објаснити шта је шта и ко је шта, а тебе се то не тицат , ако те не погађа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

павле

13.04.2017 09:22

Како је Вучић.паметан јавно против а Н1.ТВ а ови сБн.се.стално.позивају на њих имају тамо.неко новинарцица дају десет.км ион им преноси ттрачеве каква.бедна.и.сељачка телевизија

Name

Босна и Херцеговина

13.04.2017 10:54

Хеј Павле, ако си фан Роћка , немој се истресати на БН ТВ. ова ТВ је једина која преноси информације , а ти Роћко, ако ти се не свиђа немој гледати .

Name

културна мањина

13.04.2017 09:44

Мањина се буни јер једино мањину интересује култура! Наравно да треба испунити зеље мањине у циљу напретка. Академски је скупљати се по парковима ,полемисати и критиковати власт јер власт представља неписмену вецину...

ОДГОВОРИТЕ