Како је Рамос постао тако добар?!

Тајна је у тренинзима са Бекамом и Зиданом, објашњава некадашњи помоћник у Реалу Паоло Кампос.

Фудбал 14.04.2017 | 17:30
Како је Рамос постао тако добар?!
Серхио Рамос је страх и трепет за голмане, то сви знају, иако представља стуб одбране мадридског Реала и Шпаније. Али није то био одувек. А у чему лежи тајна његове „офанзивне експлозије“ открио је бразилски тренер Пауло Кампос, некадашни помоћникВандерлеја Луксембурга у мадридском Реалу.

Сјајни дефанзивац ове сезоне је већ постигао 10 голова у свим такмичењима, више од, рецимо, Герета Бејла (9), Иска (7) и Хамеса Родригеза (6).

“Када се тренинг заврши, он би остајао са Касиљасом, Роналдом и Бекамом и вежбао центаршутеве, слободне ударце и реализацију. Најмање три пута недељно су тако радили по 40 минута, док се потпуно не исцрпе. Серхио је стално желео да вежба са најбољима“, рекао је Сантос за бразилски ЕСПН.

Рамос је дошао у Реал у лето 2005. као 19-годишњак за суму од 27.000.000 евра.

“Увек је посматрао на тренингу шта раде најбољи играчи Реала. Гледао је и учио у сваком тренутку“, објаснио је Кампос.

Према његовим речима, Рамос је постао толико добар да га је у овом тренутку немогуће чувати.

“Он није толико висок, колико добро скаче. Делује да лопта увек иде ка њему, а он у ствари врло добро зна где ће она да буде. То је изузетно тешко бранити. Морате потпуно да спречите његово кретање. Да сам тренер, једног играча би ставио да му буде фластер, а другог да прати лет лопте која иде ка њему“, закључио је бразилски тренер.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар