Кирјос отказао Монте Карло, Ђоковић може да одахне!

Први турнир Мастерс 1000 серије на шљаци почиње 16. априла у Монте Карлу, а један по један играч отказује наступ у главном граду Монака.

Тенис 13.04.2017 | 19:15
Кирјос отказао Монте Карло, Ђоковић може да одахне!
Кирјос је, иначе, на последња два турнира у Акапулку и Индијан Велсу, победио Новака Ђоковића, који сада може да се сконцентрише на евентуални дуел са Надалом.

Пошто су учешће одјавили Роџер Федерер, Кеи Нишикори и Гаел Монфилс, најновије лице на овој листи је Аустралијанац Ник Кирјос. Он је у уторак објавио да неће играти у Монте Карлу, а замениће га Федерико Делбонис. Кирјос, који је одвео своју Дејвис куп репрезентацију у полуфинале прошле недеље победом над САД, вратиће се на АТП турниру у Ешторилу који се игра почетком маја.

Поред поменутих тенисера неизвесни су и наступи првог тенисера света Ендија Мареја и Француза Ришара Гаскеа. Учешће је раније потврдио поред нашег Новака Ђоковића и Рафаел Надал, актуелни шампион овог турнира.

Наш најбољи тенисер имаће прилику да добрим наступом на овом такмичењу смањи разлику за Маријем, с обзиром да је прошле године испао у другом колу док је Британац играо полуфинале.

Наградни фонд турнира износи 4.600.000 евра а победник ће освојити 1000 АТП бодова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар