Видео: Новаков меч у најбољих пет прошле седмице!

Прошла тениска недеља била је углавном посвећена Дејвис купу у ком су доминирали Новак Ђоковић и Ник Кирјос, као и WТА турнирима у Чарлстону и Монтереју.

Тенис 13.04.2017 | 18:15
Видео: Новаков меч у најбољих пет прошле седмице!
Право освежење представљало је тинејџерско финале у Чарлтону, у коме је Рускиња Дарија Касаткина (19) савладала вршњакињу Јелену Остапенко из Летоније (2:0).

Неколико мечева се издвојило, а ово су најбољих пет који су по избору америчког сајта Теннис Wорлд УСА обележили протеклу седмицу.

5. Новак Ђоковић - Алберт Рамос (6-3, 6-4, 6-2), Дејвис куп

Новак је убедљивом победом над Шпанцем донео вођство од 1:0 нашој репрезентацији, што је дало крила нашим играчима да већ после два дана обезбеде пролаз даље. Новак је такође изразио намеру да наступи и против Француза у полуфиналу.



4. Анастасија Пављученкова - Анђелик Кербер (6-4, 2-6, 6-1), Монтереј

Рускиња је победом над Немицом освојила прву титулу у сезони, укупно девету у каријери и тако нанела нови ударац првој тенисерки света која још нема титулу ове године. Пављученкова је остала на 16. месту WТА листе, а Кербер сада има свега 325 бодова више од другопласиране Серене Вилијамс.



3. Стив Дарсис - Паоло Лоренци (6-7, 6-1, 6-1, 7-6), Дејвис куп

Белгијанци су после велике борбе савладали Италијане и прошли даље, а велики допринос дао је Стив Дарсис који очигледно обожава да игра у овом такмичењу, с обзиром да је био јунак и у првој рунди. Он је изгубио први сет од ветерана Лоренција, али се фуриозно вратио и добио наредна три и на тај начин донео поен својој екипи.



Ник Кирјос - Џон Изнер (7-5, 7-6, 7-6), Дејвис куп

Проблематични Аустралијанац дефинитивно је сазрео и као личност и као тенисер. После великих победа над Ђоковићем у Акапулку и Индијан Велсу, заиграо је сјајно и у националном тиму и одвео га до пролаза међу четири најбоље Дејвис куп репрезентације, где ће се сусрести са Белгијанцима. Ово је био меч два сјајна сервера што показује и резултат, а млади „Кенгур“ био је сконцентрисанији и донео свом тиму вредан бод.



Дарија Касаткина - Јелена Остапенко (6-3, 6-1), Чарлстон

Као што смо рекли право освежење у женском тенису стигло је на овом турниру, где су се у самој завршници састале две деветнаестогодишњакиње. Месец дана старија Рускиња је била боља и освојила прву WТА титулу у каријери, због чега је напредовала за 13 позиција, тако да је сада 29. играчица на свету. Остапенко је прескочила чак 16 места, сада је 50. тенисерка на планети.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар