Хамилтон и Фетел изједначени, слиједи "луда" сезона

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон и Ферарија Себастијан Фетел изједначени су по броју бодова после прве две трке у новој сезони Формуле 1.

Остали спортови 13.04.2017 | 15:45
Хамилтон и Фетел изједначени, слиједи "луда" сезона
Њих двојица су освојили шест од последњих седам титула у најбржем циркусу, а Хамилтон ове сезоне очекује врхунску борбу између њих двојице.

Јурњаву са Фетелом на стази, али и на ранг листи возача, Луис Хамилтон оцењује као највећи изазов са којим се до сада суочио.

После четири везане титуле Фетела од 2010. и две узастопне Хамилтона, прошле године се „умешао" и Нико Розберг.

Сада су, каже Хамилтон, он и Фетел у најбољим годинама и први пут су на путу до титуле један другоме најближи и најозбијнији противници.

"Борим се против четвороструког шампиона света. Он је сада у својој најбољој форми и невероватно је брз", рекао је Хамилтон после победе у Кини.

Хамилтон за Ферари као екипу каже да су такође на врхунцу у овој деценији, али је иста ситуација и са Мерцедесом за који он вози.

Ове године нема ривалитета који је претходних година владао између Луиса Хамилтона и Ника Розберга, а ниво међусобног спортског поштовања између два садашња водећа возача је велики.

Ферари ће због краћег болида имати предност на ужим деоницама, Мерцедес због дужине формуле на бржим и ширим стазама, а шампиона би по свему судећи могле да одлучују нијансе.

Прву наредну наредну прилику да видимо тркачки окршај двојице вишеструких шампиона Формуле 1 имамо на Великој награди Бахреина у недељу, 16. априла.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар