Добро је да су протести мирни

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је да учесници протеста широм Србије морају да остану мирни, да нико не смије да их дира, али и да они не треба да руше уставни поредак и угрожавају остале грађане.

Србија 11.04.2017 | 11:37
Добро је да су протести мирни
Николић је за лист "Курир" рекао да је на протестима сада дошло до некакве мјешавине људи који нису задовољни резултатима избора и који подржавају оне који су изгубили изборе.
 
- Мислим да је цијела Србија сада у чуду шта се заправо дешава са протестима. Да ли могу позиви преко Фејсбука да изазову толики народ да изађе на улицу - упитао је Николић.

Предсједник Србије је рекао да се на протестима углавном окупљају "они који нису задовољни резултатима избора - неко зато што нема посао, неко што нема плату, неко зато што није побиједио његов кандидат, неко што је млад, пун отпора и бунтовништва".

Према његовим речима, добро је што су протести мирни.

Видим да су у питању млади људи, полиција је толерантнија. И то је добро - казао је он.

На питање шта је његова порука учесницима протеста, Николић је рекао да га нису питали шта треба да раде, али да је увијек говорио да свако има право да се бори за своје право.

- Нико не смије да их дира. Много су бољи од неких које полиција такође штити, а то не заслужују, као што су групе навијача. Ово су потпуно мирни људи. Свако од њих има различит циљ... Избори су били прилика и показали су да у Србији има демократских услова и колико је ко популаран и коме грађани вјерују. Овог пута су вјеровали Вучићу 
и никакви протести против тога не могу да угрозе побједу - навео је Николић.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

11.04.2017 09:42

ДОДО ОРГАНИЗУЈЕ МИТИНГЕ, СВЕ СЕ ИСКОМПЛИКОВАЛО....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

11.04.2017 10:07

Протести су резултат лосе политике коју Србија води од 91-год. гдје води рацуна висе о свему само не о Србији. Само се србује и краде вец скоро три деценије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Драгане

11.04.2017 11:56

Прва дијагноза. Лопови највисе србују и скупљају гласове од наивног народа тобозе они су највеци и најпаметнији патриоти.

Name

РС с

11.04.2017 11:00

Сада ће почети протести у РС да се руши режим, 1. Мај

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОЛЕ

11.04.2017 11:56

Лако је срусит резим али знасли ста после.Једни казу само нек није овај резим нек буде горе.Наравно онај ко руси резим мора гарантоват бољитак а не довест народ у гору ситуацију.

Name

£

11.04.2017 17:20

Јоле, иди иза грма и исамарај се.