Ранијери о "кртици": Нису играчи, али знам ко је!

Смењени менаџер Лестера каже да претпоставља ко га је "истерао" из клуба којем је донео титулу.

Фудбал 12.04.2017 | 14:30
Ранијери о "кртици": Нису играчи, али знам ко је!
Клаудио Ранијери не криви играче, али ипак сматра да га је неко "бушио" у Лестеру и да је из тог разлога и добио отказ.

"Не могу да поверујем да су ме 'убили' моји играчи. Не, не, не. Можда је то био неко ко је стајао иза мене. Имао сам мали проблем у прошлој сезони и освојили смо титулу. Можда су ове сезоне, када смо изгубили, ти људи 'погурали' мало јаче", рекао је Ранијери за британски Скај спорт.

Ранијери је прошле сезоне изненађујуће водио Лестер до титуле шампиона Премијер лиге, прве у клупској историји.

Лестер ове сезоне бележи слабе резултате у првенству Енглеске, али му добро иде у Лиги шампиона, у којој учествује у четвртфиналу. Упркос свему што је урадио на клупи "лисица", Ранијери је смењен у фебруару.

Уместо њега, постављен је помоћни тренер Крег Шекспир, који је од тада везао пет утакмица са победама, као и тријумф над Севиљом у осмини финала Лиге шампиона. Он ће и остати менаџер до краја сезоне.

"Слушам много прича. Не желим да кажем о коме се ради, ја сам лојалан човек. Оно што имам да кажем, рећи ћу у лице", казао је Ранијери.

После одласка Ранијерија било је прича да су играчи Лестера били разлог за његов отказ, али су Џејми Варди и Каспер Шмајхел то демантовали. Смена је уследила после пораза од Севиље са 2:1 у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона

"Мислио сам да је та утакмица прекретница, сви су се на терену борили заједно. На путу кући сам сазнао да ћу бити отпуштен. То је за мене био шок, као и за много људи", рекао је Ранијери.

Његова смена изазвала је талас подршке колега тренера, фудбалских аналитичара, навијача, док је легендарни енглески репрезентативац Гари Линекер рекао да је "пустио сузу".

Тренер Манчестер јунајтеда Жозе Морињо је носио Ранијеријеве иницијале на мајици и рекао је да су фудбалери Лестера себични.

Ранијери је навео да је добио подршку од људи широм света.

"То је било невероватно. Када смо освојили титулу, добијао сам много поклона, тако да ми је кућа била пуна када сам добио отказ. У случају да немам времена да свима одговорим, желим да им захвалим. Освајао сам трофеје широм Европе, али никад титулу. Три пута сам био други. Лестер и навијачи ће бити у мом срцу целог живота", рекао је Ранијери.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар