Пековић завршио каријеру?!

Тренер Минесоте Том Тибодо изјавио да не верује да ће црногорски центар више играти кошарку.

Кошарка 12.04.2017 | 10:15
Пековић завршио каријеру?!
Никола Пековић већ јако дуго је ван кошаркашког паркета. Он се у септембру прошле године прикључио тренинг кампу Минесоте, али су из клуба врло брзо издали саопштење да ће пропустити целу сезону због хроничне повреде зглоба и Ахилове тетиве.

Црногорски центар је, наиме, у последње две године одиграо само 12 мечева.

Актуелни председник Партизана посветио се неким другим стварима у животу, у међувремену јепостао и отац, а чини се да дуго одуство значи и да је дошао крај његове каријере.

Тренер Минесоте Том Тибодоу изјавио је да све иде у том правцу.

"Не верујем да ће поново заиграти. Мислим, та одлука је на њему и лекарима, али слушајући шта ми је лекарски тим пренео и шта Никола говори, не очекујем да нам се остваре планови са њим. Нећемо се ослањати на њега", изјавио је Тибодо.

Пековић је одрадио одличну сезону 2013/2014, а онда је у априлу 2015. морао на операцију Ахилове тетиве. Након дугог опоравка, поново се повредио, након чега више није играо.

Никола Пековић (31 година, 211 центиметара) каријеру је започео у Подгорици, а 2003. потписао је први професионални уговор са Атласом из Београда. Током каријере наступао је и за Партизан и Панатинаикос, са којим је освојио и титулу у Евролиги, а 2010. заиграо је за Минесоту.

Тимбервулвси су га одабрали на драфту 2008. године као 31. пика, а у њиховом дресу је на 271. утакмици просечно постизао 12,6 поена и 6,7 скокова по мечу, а на терену је проводио 24,9 минута.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар