Мета пала на кућу у Хрватској

Вучна мета за гађање циљева у ваздуху, тешка око пет килограма, коју је на сајли вукао борбени авион хрватске војске, пала је данас ван простора полигона на приватну кућу у мјесту Лижњан, потврђено је из Министарства одбране Хрватске.

Регион 10.04.2017 | 14:54
Мета пала на кућу у Хрватској
Из овог министарства додају да се инцидент догодио током одржавања генералне пробе међународне војне вјежбе "Штит 17". 

"Пилот авиона је према процедури летио изнад аеродрома Пула, те је избјегавајући насељена мјеста кренуо према полигону Марлера. У самом заокрету изнад мора, непосредно код мјеста Лижњан, пукла је носива сајла и мета је усљед дјеловања јужног вјетра пала на приватну кућу и проузроковала мању материјалну штету", наводе из Министарства одбране. 

Припадници војне и цивилне полиције изашли су на терен и у току је утврђивање узрока овог инцидента, преносе хрватски медији.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ИЗГУБЉЕНИ КОМПАС

10.04.2017 13:26

А знају исмијавати Србију због старих авиона сљам са еуропским вриједностима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

10.04.2017 15:29

Они вјезбају спремају се,наорузавају,Србија вјезбају,наорузавају,а бих војска као стадо оваца гладни зедни возила И'м се распадају...комсије И једни И други лице на војску И понасају се војницки а ово овдје није И'м равно Ни ловацко друство

Name

комедија

10.04.2017 14:07

Не тренирајте висе и маните се увјезбавања видите да нисте способни,побицете народ,нека вас или играјте игрице пусти те се рата!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ: Дјуро

10.04.2017 18:15

Ми имамо добру Полицију

ОДГОВОРИТЕ