Машине не стају у Јадру

Чим је грануло, у Јадру, почели су радови на двадесетак важних путева и улица, који се финансирају парама из градске касе Лознице, заједничким улагањем са мјештанима или новцем које је издвојила држава Србија.

Србија 10.04.2017 | 11:56
Машине не стају у Јадру
Тако ће, сада, поред осталог, сви путни прилази граду бити "као писте", док су друмови према Бањи Ковиљачи, Шапцу, Ваљеву и Малом Зворнику урађени по највишим стандардима, каже, с поносом Видоје Петровић, градоначелник Лознице, истичући да су ови радови од непроцјенљивог значаја и за суграђане и за привреду, а посебно за туризам.

Оно што је, колико јуче, било скоро незамисливо, наглашава челни човјек Лознице, сада је реалност, говорећи о комплетној реконструкцији пута од Бање Ковиљаче до врха планине Гучево у дужини од 10 километара, који је био у очајном стању.



Радови су у пуном замаху, а њихова вриједност је више од 85 милиона динара и финасира их ЈП "Путеви Србије" из Београда.

-Гучево је све значајнија туристичка дестинација, где су могућности за даљи развој те привредне граме скоро неограничени, па је држава услишила наше молбе, имајући у виду, да увијек кад тражимо новац тражимо за оно што је најнеопходније и да се сваки динар троши крајње домаћински,- каже Петровић.

На том путу, гдје радови треба да буду завршени до краја маја, поред осталог, биће изграђен систем за одводњава, аутобуско стајалиште са окретницама код споменика српским јунацима из великог рата, осам мимоизлазница, плато код споменика површине 400 квадратних метара, 600 кубика потпорног зида у жици, 3оо метара такозване одбојне ограде, 106 саобраћајних знакова...

Градоначелник Лознице каже да је његов кабинет, практично, највећим дијелом на терену, од праћена радова на путу од Липничког Шора до уласка у средиште града, у дужини од око 3,5 километра, вриједног скоро 28 милиона динара, које финансирају путеви Србије до оних које финансира град сам или у партрству са мјештанима.



Новим асфалтом су се обрадовали или ће се, за који дан и седмицу, обрадовати становници улица Луке Стевића, Рајка Пантелића, Бакал Милосава, Слободана Пенезића, Дринске, као и мештани села Руњана, Трбосиља, Јадранске Лешнице, Грнчаре, Доњих Недељица, Милине, Варош Лешнице, Липничког Шора и Бање Бадање.

-Кад сам дошао на чело Лознице тешко је било да се оцијени из ког правца је јадније и тужније да се уђе у град, о стању многобројних улица да и не говорим као и у путевима кроз наша села, на којима су, као је то био случај у Милини, у неке у ударне рупе могли да уђу људи свом својом величином! То је сада, захваљујући нашем домаћинском раду, који је препознала и Влада Србије на најбољи начин, да "накривимо капу", али не и да станемо док и до најзабаченијих мјеста не буду путеви достојни чињенице да живимо и радимо у 21 вијеку,- закључује Петровић.

(БН/В.Митрић)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

тата

10.04.2017 17:07

Где то је урађено у Руњанима?!

ОДГОВОРИТЕ