Сједница у складу с процедуром

Генерални секретаријат Савјета министара БиХ саопштио је данас да су зачуђени изјавом министра бебједности Драгана Мектића у којој тврди да посљедња телефонска сједница Савјета министара БиХ није одржана у складу са процедуром.

Босна и Херцеговина 10.04.2017 | 10:02
Сједница у складу с процедуром
Тврде да су сви чланови Савјета министара БиХ били обавијештени о дневном реду телефонске сједнице одржане 6. априла ове године на идентичан начин као и за све претходно одржане сједнице истог карактера.

Наводе да су приједлог дневног реда, као и технички дио процедуре одржавања сједнице утврђени и проведени од стране овлаштених особа.

"На телефонској сједници су приједлози четири закона: Закон о измјенама и допунама Закона о акцизама, Закон о измјенама и допунама Закона о уплатама на јединствени рачун и расподјели прихода,  Закон о о измјени Закона о систему индиректног опорезивања и Закон о осигурању депозита у банкама БиХ,  који су раније усвојени на редовној сједници Савјета министара БиХ, усклађени са мишљењем Законодавно-правног сектора Парламентарне скупштине БиХ и то у дијелу, не суштинских, него номотехничких исправк",каже се у саопштењу.

Даље се наводи да су сви министри добили образложење одржавања телефонске сједнице у којем је јасно наглашено: „да је у питању исти текст закона који су усвојени на редовној сједници, уз номотехничке исправке у складу са мишљењем Законодавно-правног сектора Парламентарне скупштине БИХ, а које је Савјет министара БиХ имао обавезу уградити у предложене законе прије одржавања сједнице Дома народа БиХ, те је због хитности и одржана телефонска сједница".

Резултати гласања, према саопштењу, су били исти и на редовној и на телефонској сједници, "Зако су, у складу са важећим процедурама, усвојени већином гласова чланова Савјета министара БиХ", каже се у саопштењу.

"Због свега наведеног заиста нас зачуђује став министра Мектића, посебно имајући у виду да су и раније, истина доста ријетко, одржаване телефонске сједнице на којима су гласали сви министри у Савјету министара  БиХ, као и да су једногласно усвојени сви записници са таквих сједница", каже се у саопштењу.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Марко

10.04.2017 09:06

И ста СзП има реци на оваква задња десавања? Нисам Додиков поклоник, али слуцајно или намјерно, све испада како он говори и процјењује...тако да СзП или има тотално погресне аналитицаре и кројаце политике или су тотално послусни. Прије вјерујем или хоцу да вјерујем да је ово прво, али свакако није добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

10.04.2017 12:36

Марко, то је мајмунски потез који нам удара на интелигенцију.

Name

???

10.04.2017 09:32

Мектиц и Црнадак спавали!!! НИКО их није будио, скандал!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

робија

10.04.2017 10:04

Ви сте најобицнији сљам,које васе лоповске процедуре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

калимеро

10.04.2017 10:25

Не серите пљацкаси,да вам не требају нови кредити неби се договорили низсто ни за педесет година.Али паре и корупција вас одмах уједини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

10.04.2017 11:00

Је ли усвојен Закон о акцизама или није?

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

10.04.2017 15:36

Хало секретару овдје је ријеч о томе да не постоји телефонска сједница ни у закону ни у птавилнику скупштине.???мајмуне једанНе битно о чему се расправљало.

ОДГОВОРИТЕ