Савићевић: Могли смо да играмо финале СП-а!

Председник ФСЦГ Дејан Савићевић добио је још једно признање у низу чланством у Савет ФИФА, међутим и даље има неостварених жеља и поред богате каријере.

Фудбал 11.04.2017 | 00:00
Савићевић: Могли смо да играмо финале СП-а!
Прослављени фудбалер Црвене звезде и Милана истакао је још једном жаљење, што није имао прилике да са репрезентацијом тадашње СФРЈ направи већи успех деведесетих година.

“Страшну генерацију фудбалера смо имали тада. Тврдим да смо деведесетих година могли до финала европског или светског првенства. Па ко би се могао супротставити Пиксију, Михи, Брни, Батици, Ђоровићу, мени? Нико!“, рекао је најбољи спортиста у историји Црне Горе.

Није само национални тим неостварена жеља из прошлости популарног ‘Генија’, постоје и клупске “ране” које га још боле.

“Жалим што нисам одиграо финале Купа европских шампиона 1995. године Милан - Ајакс, јер ме у томе омела повреда коју сам зарадио две недеље раније. А био сам у врхунској форми. Ту је и она чувена утакмица у финалу Супер купа, када је Звезда растурила чувени Манчестер јунајтед упркос минималном поразу од 1:0 на "Олд Трафорду". На нашу жалост, реванша није било због политичке ситуације у Југославији, па је тако тај трофеј без борбе поклоњен енглеском тиму“, изјавио је Дејо "Геније" у интервјуу за Новости.

Двоструки освајач титуле најјачег европског тима дотакао се и свог некадашњег клуба Црвене звезде, чије титуле које осваја у последње време како каже, нису преточене у искорак на европској сцени .

“Титула ипак није добила сјај, иако је била направљена велика помпа. На томе се стало, у Европи су изостали резултати. Испустили су пласман у Лигу шампиона и Европе. Онај несрећни други гол Лудогореца распршио је снове, бар засада”, закључио је миљеник навијача "црвено-белих".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар