Селта бјежи из Вига послије скоро 100 година!

Фудбалски клуб Селта сели се из Вига, града у коме игра од свог оснивања, ако је судити по речима председника клуба Карлоса Муриња.

Фудбал 10.04.2017 | 21:00
Селта бјежи из Вига послије скоро 100 година!
Клуб у овом граду постоји 94 године, али је већински власник "небеско-плавих" решен у намери да то промени, те да сукобе са градским челницима који трају већ неко време напокон оконча.

"Донели смо одлуку да напустимо Виго. Не одлазимо својевољно, натерали су нас. Нема више прећуткивања и надања да ће помоћ стићи“, рекао је Мурињо за шпанске медије.

Главни проблем је стадион "Балаидос" у који је Мурињо уложио седам милиона евра последњих година, али није успео да га учини сигурнијм. Колико је ситуација озбиљна говори и чињеница да је до сада укупно уложено 32 милиона у ово здање старо 89 година, што је велики трошак за шпанске услове релативно скроман клуб какав је Селта.

Троструки финалисти Купа краља притом нису добили олакшице од града, што их је натерало да траже друго место за изградњу новог стадиона. Мурињо је донео неопозиву одлуку да подигне нови стадион ван граница Вига, који ће коштати 50 милиона евра и спортски комплекс који ће вредети 20 милиона више.

У општини Мос, која је од Вига удаљена 140 километара, са великим ентузијазмом су понудили простор за изградњу новог стадиона и тренинг комплекса, остаје да се види да ли је ова читава прича прихватљива навијачима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар