ПЛ БиХ: Слобода "закувала" борбу за Европу!

Радник и Слобода до краја сезоне водиће жестоку битку за четврто мјесто у Премијер лиги БиХ.

Фудбал 09.04.2017 | 16:00
ПЛ БиХ: Слобода "закувала" борбу за Европу!
Слобода је у Бијељини стигла до изузетно битна три бода у трећем колу Лиге за првака БиХ, која би је на крају сезоне могла одвести на међународну сцену.

С друге стране, предност Бијељинаца истопила се на свега бод, па ће у наставку ова два клуба водити жестоку борбу за четврту позицију.

"Честитам Слободи и колеги на побједи. Ми нисмо успјели два бода са два везана гостовања да материјализујемо на мечу против Слободе. Можда смо се понадали да седам кола прије краја можемо бити доста лагодни на четвртој позицији, али то није тако. Настављамо се максимално борити за сваки бод, 87 минута смо одиграли доста добро, све вријеме смо притискали Слободу, али нисмо успјели да постигнемо гол. Створили смо неколико прилика, поготово у првом полувремену. Генерално, немам шта да замјерим мојим играчима, јер су пружили свој максимум", рекао је Небојша Милошевић након пораза.

Стратег Радника нагласио је да његова екипа несхватљиво прима голове у раној фази меча, што се одражава на каснији ток сусрета.

"Невјероватно је да примамо голове у првој минути. Не могу да кривим играче јер нису ушли у меч лежерно, неодгворно и непрофесионално, али прво смо имали непотребан аут, па центаршут без блока, а највиши играч на утакмци се налази у одличној шанси. До краја смо имали доминацију која није материјализована већим бројем прилика због велике жеље и недостатка мриноће у припреми завршнице. Код нас је Шербечић одиграо феноманалну утакмицу, што је добро и за њега и за клуб. И даље смо четврти, имамо бод предности и у наредних седам утакмица ћемо покушати да сачувамо ову позицију", сумирао је утиске Милошевић.

С друге стране, Владо Јагодић може бити изузетно задовољан тријумфом против директног ривала у борби за четврту позицију.

"Послије два пораза код куће, показали смо карактер, како сам и тражио од играча.Дошли смо да пробамо нешто урадити у Бијељини. Имали смо дозу срећу, као и Радник прије мјесец дана, јер смо отворили утакмицу како смо потајно жељели. Отворили смо утакмицу добро, послије чега нас је Радник стиснуо, али је било очекивати да се домаћин потроши након јаког темпа који је наметнуо у првих пола сата. На полувремену сам због вртоглавице морао мијењати Лазевског, а имали смо још и ровите Тандира и Калезића које сам морао замијенити. Имали смо могућности и за други гол", рекао је Јагодић.

Посебно је похвалио тројицу играча.

"Морам похвалити дебитанта Филипа Ерића, као и Салиховића и Шкахића. Сретан сам што смо вратили самопоуздање која ће нам много значити у наставку првенства. Ми имамо циљ који је дугорочан. Са Радником ћемо се до краја борити за четврто мјесто, а да ли ће оно нешто на крају значити то ћемо да видимо. Ми ћемо још једну утакмицу између нас одиграти у Тузли, па ћемо видјети ко ће бити бољи. Захваљујем се нашим навијачима који су дошли у Бијељину", додао је Јагодић.

Радник има бод предности у односу на Слободу, а четврто мјесто, зависно од резултата у Купу БиХ, могло би донијети пласман у квалификације за Лигу Европе, тако да ће до краја сезоне бити вођена велика борба за ову позицију између Бијељинаца и Тузлака.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар