Бегић: Нека Звезда мало размишља о нама!

Кошаркаш Цедевите Мирза Бегић рекао је да његову екипу не очекује лак посао против Црвене звезде у финалу АБА лиге.

Кошарка 09.04.2017 | 18:45
Бегић: Нека Звезда мало размишља о нама!
Бегић је додао да он и његови саиграчи верују у себе и свој квалитет.

"Свако финале круна је рада играча, тренера, клуба у целини целе сезоне. Тако је и овог пута. Већ у полуфиналу смо гледали сјајне изједначене мечеве, као и пуне дворане што ме је одушевило. Верујем да ће финална серија проћи у истој таквој атмосфери, да ће се о утакмицама причати, а у дворанама тражити карта више", рекао је Бегић за сајт лиге.

Прва утакмица финалне серије између Цедевите и Црвене звезде игра се у понедељак од 19.00 у Београду.

"Црвена звезда је врхунски клуб, евролигаш који се бори за четвртфинале и сигурно нас не очекује лак посао, али ми верујемо у себе, у свој квалитет и надам се да ћемо се у финалу представити у најбољем светлу и пружити одличне партије са фаворизованим противником", рекао је Бегић.

Цедевита је ове сезоне два пута играла против Звезде и оба пута је поражена.

"Дуга је сезона, имали смо и успона и падова, доста повреда које су нас спутавале да пружимо максимум. Звезда је целу сезону одиграла на врхунском нивоу што је показала у обе утакмице са нама. Ми смо испадањем из Еврокупа имали нешто времена за тренинге и дизање форме, па се надам да ћемо управо у финалној серији одиграти најбоље што можемо и пружити максимум", рекао је Бегић.

Он је навео да његову екипу и даље прате повреде и подсетио да ће финале са Звездом почети без Рајана Боутрајта и Марка Араповића, као и без тренера Вељка Мршића.

"Али како се каже – што те не убије ојача те, па се надам да ћемо наћи резерве и одиграти најбоље управо за момке који неће бити на паркету са нама", рекао је Бегић.

И једна и друга екипа су познате по јакој центарској линији. Бегић ће имати директан дуел за Звездиним високим играчима против којих је, како је рекао, тешко играти.

"Звезда има фантастичну центарску линију и против ње је тешко играти. Верујем да ћемо се тактички добро спремити, анализирати њихове недостатке и ту их напасти. Ако гледамо стриктно позицију пет ту смо Миро Билан и ја и сигуран сам да можемо добро испунити најзахтевније ствари које тренер постави пред нас. Такође, има неких ствари које још нисмо показали у утакмицама са Звездом, а које сада можемо искористити. Нека и они мало размишљају о нама", рекао је Бегић.

Бегић није желео да говори о предностима и манама његове екипе уочи дуела са Звездом.

"На нама је да дамо максимум, да идемо утакмицу по утакмицу, па шта буде. И они и ми смо у досадашњем току сезоне доказали да смо две најбоље екипе АБА лиге и да нас очекује право финале, низ занимљивих утакмица које ће привући пажњу навијача и у Београду и у Загребу, али и у целом региону. Верујем да ће све проћи у правој спортској атмосфери и да ће победити кошарка. Наравно да се надам да ћемо на крају ми подићи победнички пехар", рекао је Бегић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар