Русија уручила ноту аташеу САД

Министарство одбране Русије ће од сутра обуставити "црвену линију" са Пентагоном, саопштено је вечерас у Москви, пренео је Тасс.

Свијет 07.04.2017 | 23:13
Русија уручила ноту аташеу САД
Одговарајућа нота већ је уручена америчком војном аташеу, рекао је новинарима представник за медије руског Министарства Игор Конашенков.

 
- Пре око сат времена у руском министарство позван је војни аташе америчке амбасаде коме је званично уручена нота о томе да руска страна од 8. априла обуставља испуњавање својих обавеза у оквиру Меморандума о разумевању између МО и Пентагона с циљем спречавања инцидената и осигуравања безбедности за летове авиона у оквиру операције у Сирији - рекао је он.

Конашенков је дематовао извештаје америчких медија о томе да је Русија задржала "црвену линију" са Пентагоном.

Раније данас портпарол Пентагона капетан Џеф Дејвис је изјавио да је америчка војска унапред обавестила руске снаге о нападу на сиријску ваздухопловну базу и да у нападу нису погођени делови базе за које се верује да су у њима присутни Руси.

Државни секретар САД Рекс Тилерсон казао је да Вашингтон "није тражио никакву дозволу од Москве", преноси Ројтерс.

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

АР

07.04.2017 21:32

Ма ста це коме јављати амери не фермају никог Они би И волили да Русија повуце погресан потез.Мозе Русија цртати колко хоце црвени хас линија И брисати исте па опет цртати Зна се Ко је главни И ту нема разговора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

феникс

08.04.2017 14:39

Ар само ти узивај кад се пробудис видјецес да је реалност сасвим другација.

Name

упаљац

07.04.2017 22:04

Врло мали број људи зна засто је Русија толике године цутала. Војну моц коју Русија сад има,је страсна! У јавности је само ВАКУМ БМБА која је исто страсна.Али то је предигра само.Путин се оцигледно спрда са Американцима, јер је сигуран у оно сто посједује.А презентира сесдесет година старо наорузање.Ипак, ако до обрацуна додје,неце бити ником добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

08.04.2017 01:43

Као прво није 'вакум бомба' него вакуум бомба.[два слова у једно до другог. Супер је да си ти 'еxперт' и говорис о 'предигри' А десице се ко на Косову 1999 када су Руси 'подвули реп', а НАТО осто. И данас скоро 20 година касније НАТО је јос на Косову, А у ових 20 година Американци направисе своју базу 'Бондстил' и Косово 2008 прогласи независност и до данас преко 110 дрзава свијета призна негову независност укљуцијуци три дрзве - сталне цланице Савјета безбједности (УСА, Француска и Енглска). Да су Руси заиста, али бас заиста хтјели даодбране сирију, они би активирали С400 који вец имају у Сирији и који би оборио сваки испаљени Томахаwк.

Name

Мата

08.04.2017 04:45

Турци оборисе руски авион руси упуцују протесне ноте,амерканци унистисе асадов аеродром на коме се налазе и руси они опет упуцују протесне ноте ималу какве акције код руса или само протествују.

Name

Дијагноза

08.04.2017 06:44

Не пише се "осто" него остао!

Name

Генерал

07.04.2017 22:05

Америци би одговарао рат јер ту имају Израел који мозе да унисти Сиријску војску за 24х.

ОДГОВОРИТЕ
Name

упаљац

08.04.2017 06:42

За Горана) Управо тих задњих 20год. су Русији и биле вазне у усаврсавању војне технологије.Такодје и Кини. А сто је Русија подвила реп пред Косовом; Па и нормално. Како би ти помагао твог брата КРИМИНАЛЦА? Мало као трудис се. али у себи мислис: Па није боље ни заслузио.Ипак знај,да су тада подземље и интерполом тразени људи водили Србију.Зато се русија дипломатски повукла из Косовског проблема.Али никад није и неце признати Косово. ( за Мата) Казес турци оборисе руски авион.Па ако мало познас дипломатију? Ста је требало да уради Путин? Да одмах показе ко је Русија! Било би крајње глупо. И гле цуда, сад Ердоган бољи са Путином него са многима из НАТОА. Дакле,прорацунати потези!