Бобо Вијери: Роналдо и ја - тандем снова, најбољи који Интер имао!!!

Све би било другачије да се није десио црни 5. мај. . . ! „Молио сам Морату да не прода Роналда, али није ме послушао. Никада нисам прежалио његов одлазак у Реал“, каже легендарни Италијан.

Фудбал 14.04.2017 | 23:15
Бобо Вијери: Роналдо и ја - тандем снова, најбољи који Интер имао!!!
Срећа, туга, жал, носталгија. Речју - емоција.

Каријера Кристијана Вијерија саткана је од много непоновљивих момената, а у искреном разговору за Скај Спорт говорио је о најлуђим годинама. О времену када је у Интеру носио дрес с бројем '32'.

Присетио се легендарни италијански нападач времена када је са Роналдом делио свлачионицу, година испуњених лудилом, али и једној сезони која је променила све. Наравно, говорио је о ОНОМ 5. мају - дану када је Интер изгубио титулу у последњем колу због једне катастрофалне грешке вероватно и највеће промашене инвестиције у клупској историји - Вратислава Грешка.

„Морали смо да узмемо ту титулу, а нисмо били спремни на то. Изгубили смо тај скудето и то је био најтежи тренутак у мојој каријери. Сигуран сам да би све било другачије да смо тада постали шампиони. Али, све је отишло наопако. Роналдо нас је напустио, Ектор Купер је отишао, многи играчи су такође нестали“, рекао је Бобо Вијери.

Лета 1999. године тадашњи председник Интера Масимо Морати одлучио је да разбије касу и искешира вртоглавих 49.000.000 евра за Вијерија, у то време нападача Лација. Овим трансфером постављен је рекорд светског фудбала, а Интер је у својим редовима имао двојицу најбољих голгетера тог времена. Наравно, реч је о Роналду и Вијерију. Ипак, несрећним стицајем околности, због разних повреда двојице асова у три сезоне одиграли су тек 14 утакмица заједно.

„Болело је то, мене и њега. Нисмо успели да одиграмо ни 20-30 утакмица заједно. Али, били смо прави тандем снова. Савршенство“.

Вијери је открио да се никада није помирио с Роналдовим преласком у Реал Мадрид 2002. године.

„Говорио сам Моратију тада: 'Немој да га продаш, немој да га продаш. Освојио је Светско првенство и одрећи ћеш га се сада?!'. Али, било је тада - или Купер, или Роналдо. Оно што смо Роналдо и ја имали у Интеру остаће записано за сва времена. Ми смо најбољи нападачки тандем који је Интер икада имао“.

Иако с Интером није узео трофеј, остао је заувек везан за Неразуре.

„Чак сам и опростио Моратију што ме није тада послушао. После тога сви су ме критиковали, причали су како Вијери стално излази ноћу, а ја сам то радио само недељом, као и сви. Временом сам научио да опростим, залечиле су се ране. Опростио сам Мортаију, он је био мој председник, дао је за мене 49.000.000 евра, дао ми страшан уговор и заувек ћу му бити захвалан због тога. Ја сам се Интеру одужио. Дао сам 132 гола, навијачи су куповали мој дрес с бројем 32. моја савест је чиста“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар