''Ојачаћемо одбрану Сирије''

Руска војска саопштила је да ће помоћи Сирији да обнови противваздушну одбрану после америчких напада на циљеве у централном делу те земље.

Свијет 07.04.2017 | 14:15
''Ојачаћемо одбрану Сирије''
Портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков рекао је да ће Русија у најближој будућности предузети мере како би се заштитили најслабији објекти сиријске инфраструктуре и ојачала противваздушна одбрана.

Конашенков је рекао да је "борбена ефикасност напада САД била веома ниска", наводећи да је само 23 од 59 крстарећих ракета "томахавк" погодило базу Шајрат у провинцији Хомс.

Према његовим речима, у нападима је уништено шест сиријских бобених авиона МиГ-23 који су били на поправци, али нису оштећене друге летелице у бази.

Конашенков је такође рекао да писта у бази Шајрат, малом аеродрому са два узлетишта са кога сиријска авијација узлеће у акцијама бомбардовања мета у северној и централној Сирији, није оштећена.

САД су рано јутрос, по наређењу председника Доналда Трампа, извеле ваздушни напад на Сирију баражом крстарећих ракета као одговор на напад хемијским оружјем на цивиле у тој земљи.

(Агенције)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Баја

07.04.2017 12:29

Само рокај ТРАМПЕ удри ко не слуса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.7.Април.2017

07.04.2017 13:15

Баја,тиси рокнут у главу као шашави,Трамп и бивши преседници,Америке.

Name

МУНГОС

07.04.2017 14:28

ЈЕДИ ГО'НА И ТИ И ТРАМП...

Name

Драгутин

07.04.2017 12:46

Неки људи ово схватају наивно посматрајући то из дечије перспективе.Али напротив ситуација око Сирије није нимало наивна и може доћи до сукоба великих сила тј.САД и Израела са једне стране са Русијом и Ираном са друге стране,што може довести и до врло брзо могућег нуклеарног рата.А то није добро ни за нас на Балкану јер ослобођене честице из нуклеарних пројектила се врло брзо крећу,а Сирија није баш далеко од Балкана тако да то није нимало наивно,а ни за било какво смејање...,колико је људи само у БиХ оболело од Рака из прошлог рата?Ово се све догађа због тога што САД и Израел желе да контролишу и да господаре целим Блиским Истоком укључујући ту: Либан,Сирију,Ирак и Иран,тј.желе да отму сва та налазишта нафте и гаса насилним путем и преко ове тзв. терористичке организације ИСИЛ коју су они створили да би им помогла у остваривању тог циља.Русија је као држава принуђена да реагује и да спречи такав сценарио по цену употребе нуклеарног оружја.Јер препуштањем САД-у целог Блиског истока,САД би даље наставио да шири свој утицај преко ИСИЛА на централну азију где би следече нападнуте државе биле: Туркменистан,Узбекистан, Казахстан,па и сама Русија Сибир.Тако да је реакција Русије по питању Сирије сасвим оправдана у том погледу.Чак је и узимање Крима од стране Русије Украјини потпуно оправдано јел САД су желеле да на Криму инсталирају ракетне системе,а све под изговором примања Украјине у ЕУ.Ако САД и њихови савезници наставе са оваквим понашањем у блиској будучности Нуклеарни рат је неминован.Русија је принуђена да се брани или да се преда,а кроз историју Руски народ се никад није предао непријатељу,па неће то учинити ни сада. Најпаметније је за САД да повуку тенкове из земаља ЕУ и да престану да се војно мешају на блиском истоку и у целом свету тј.да прекину са праксом изазивања ратова у свету,јер у супротном могу довести цео свет на ивицу нуклеарног рата,тј. овај свет може нестати у делићу секунде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

07.04.2017 13:15

Цуј Драгутине то сто неко хоце не знаци да мозе ил да му се треба дати дзабе. Знају и једни и другу да неце отици предалеко са унистењем а довољно им је да њихове територије остану цитаве, осали дио је прихватливи губитак. Сви они играју партију саха у којој пар деценија лако мозе да се зртвује.

Name

Цирко

07.04.2017 20:03

Треба Америци и њеним Сателитима Стати ногом за врат

Name

Цирко

07.04.2017 20:07

Амери највећи терористи и банда куцни ни синови.

Name

милан

07.04.2017 13:03

тако и треба па ста је то русија до сад урадила добро ј сирији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трипко

07.04.2017 20:51

Једино говна милане супаљ си ко тиква.

Name

АxxЕ

07.04.2017 13:08

Управо сте показали које створио ИСИС и ко наурзава тако да ин ни Сиријска војска у помоц велику Русије немозе ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

07.04.2017 13:15

Све је то неки бизнис политика, слијепи миш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

07.04.2017 13:18

Све је изрезирано и исценирано исто као у Ираку Афганистану Либији а сада ево и Сирија је сада на мети.Нису американци ни могли доцекати да се слуцај истрази вец одмах удри са ракетама исто као сто су и СРЈ -у бомбардовали без икаквог повода...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

07.04.2017 14:02

То је та америцка борба против терориста.Они су и створили исил и свако зло на овом свијету.Битно да могу да пљацкају и убијају и да је њима добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одлично

07.04.2017 19:35

Трамп игра за Русе овим потезом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе хе

08.04.2017 09:35

Цекао Асад до сада да употреби "хемију" против, како се наводи, цивила а пустао (аутобусима извозио) противницке борце са лицним наорузањем из града. Колико се сецам пре пар година су одредјени запленили арсенал Асадовог хемијског наорузања. Нецу да казем да је неко у Сирији и сире крив или прав, хоцу само да казем да ја поодавно не верујем својим усима и оцима.

ОДГОВОРИТЕ