Баста: Сергеј има потенцијал за врхунског играча!

Душан Баста задовољан је партијама које пружа његов саиграч Сергеј Милинковић-Савић, за којег истиче да има потенцијала да буде играч светске класе.

Фудбал 09.04.2017 | 22:00
Баста: Сергеј има потенцијал за врхунског играча!
Лацио се пласирао у полуфинале Купа Италије, пошто је у двомечу елиминисао градског ривала Рому, а Милинковић-Савић је био стрелац два поготка.

"Сергеј одлично игра и много значи екипи. Само треба да настави тако јер је евидентно да има потенцијал врхунског играча", закључио је Баста.

Лацијали тренутно држе четврто место у Серији А и у конкуренцији су за место у Лиги шампиона. Међутим, све оно што се десило пред сам почетак сезоне није наговештавало овакав расплет, пошто је Марсело Бијелса преузео Лацијале, да би клупу напустио после само два дана. Решење је нађено у Симонеу Инзагију, који је претходну сезону завршио као привремени први тренер екипе из Рима. Све то, очигледно је позитивно утицало на фудбалере, који су заблистали после само неколико недеља.

"Истина је да нико није очекивао овакву сезону, али смо вредно радили од првог дана и све нам се полако враћа. Екипа одлично изгледа. Атмосфера је добра у свлачионици, па се све то преноси на терен, где изгарамо један за другога. Инзаги има велике заслуге за то, увек нас тактички одлично припреми", нагласио је Баста.

Колико је Лацио озбиљан тим посебно се видело у полуфиналу Купа Италије, када је укупним резултатом 4:3 избацио Рому и обезбедио финални дуел са Јувентусом који је на програму 2. јуна на Олимпијском стадиону.

"Фантастичан је осећај када избациш љутог ривала у полуфиналу Купа. У финалу ће нам бити веома тешко. Играмо са Јувентусом, најбољом екипом у Серији А, али нада увек постоји. Даћемо све од себе да освојимо Куп Италије", истиче српски фудбалер.

У домаћем првенству Лацио није поражен више од два месеца и врло је близу тога да обезбеди пласман у Европу наредне сезоне. Тренутно држи позицију која води у Лигу Европе, али ни место у Лиги шампиона није далеко, пошто Наполи на трећој позицији има само четири бода више, а међусобни сусрет два клуба чека већ у недељу.

"Немамо много времена за славље јер нас већ у недељу чека веома тежак меч са одличним Наполијем. Биће до краја баш занимљиво, мала је бодовна разлика у врху. Задовољан бих био када бисмо остали међу првих пет екипа. Биће стварно тешко изборити Лигу шампиона ове године", открива Баста.

Баста од почетка сезоне бележи сјајне партије и истиче да је најважније да форма има узлазну линију.

"Задовољан сам својом формом, али гледам да напредујем. Увек има простора за напредак", каже Баста.

Наредна утакмица фудбалере Лација очекује у недељу од 20.45 када на Олимпијском стадиону чекају Наполи у оквиру 31. кола Серије А. До краја домаћег првенства остало је још осам кола.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар