Радоњић: Никоме у Европи није као Звезди!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић поносан је на све сто је његов тим урадио ове сезоне у Евролиге, без обзира на последњи меч.

Кошарка 07.04.2017 | 08:15
Радоњић: Никоме у Европи није као Звезди!
Црвено-бели гостују у петак Дарушафаки у Истанбулу, у дуелу из кога ће само победик изборити пласман у плеј-оф елитног такмичења.

"Не треба заборавити да смо на почетку Евролиге важили за аутсајдера коме су предвиђали свега неколико тријумфа, а ми коло пре краја имамо 16 победа и боримо се за пласман у Топ 8. На све то, распоред је такав да смо дошли у ситуацију да одлучујући меч у Евролиги играмо после напорног полуфинала и пред финале плеј-офа АБА лиге. То нас ставља у позицију у којој се не налази ниједна друга екипа у Европи. Само ми који смо унутра знамо колика су оптерећења, али овај тим то носи, показује снагу и карактер", рекао је Радоњић.

Он је подсетио на проблеме који већ дуго прате црвено-беле, посебно на изостанак Стефана Јовића, који је уз кратке прекиде скоро два месеца ван строја.

"Наша мотивација је онаква каква треба да буде за овакав меч. Имамо жељу да одиграмо добро и пробамо да дођемо у ситуацију да победимо. Разлика у приступу не постоји у односу на претходне утакмице. Сваку од претходних 29 утакмица смо играли са изузетном жељом која је била присутна код свих нас. Тако је и овога пута", истакао је Радоњић.

Према његовим речима Звезда ће уцинити све да исконтролисе нападацки потенцијал турског тима и да из сваке ситуације покуша да направи предност.

"Дарушафака је на почетку сезоне довела тренера Блата који је са тржишта узео најбоље доступне играче. Тим је пројектован за највећа достигнућа, у форми су, Вонамејкер је један од најбољих плејмејкера у Европи, Вилбекин игра одлично, Клајбурн је искочио ове сезоне. Имају Андерсона који је НБА играч, а Харангоди и Моерман доносе велико искуство. Ангажовањем Жижића успели су да реше и проблем у рекету. Поседују огромно искуство и играју одлично", закључио је Радоњић.

Утакмица 30. кола Евролиге између Дарушафаке и Црвене звезде игра се петак од 19 сати.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар