Хамес бијесан на Зидана, Французу је то "нормално"!

Хамес Родригес више нема стрпљења за Зинедина Зидана, који га је извео 20 минута пре краја утакмице у Леганесу у среду увече.  Опет пуца на релацији Зидан - Хамес: Немам ништа лично против њега, али морам да га изведем! Колумбијац поново љут, одбио да се рукује са шефом струке, беснео на клупи. . .

Фудбал 06.04.2017 | 13:30
Хамес бијесан на Зидана, Французу је то "нормално"!
Колумбијац је био стрелац и асистент у победи Реал Мадрида 4:2, а био је стартер због изостанка Кристијана Роналда, Гарета Бејла и Тонија Кроса.

Родригес је деловао фрустрирано приликом напуштања терена, није се поздравио са тренером, а онда је ударио шаком о зид када је сео на клупу за резервне играче Реала.

"Нисам причао с њим, али нормално је да не желиш да изађеш из игре и да будеш на терену свих 90 минута. То је нешто што се често дешава. Тако је било и са Каримом Бенземом. Задовољан сам Хамесом, његова љутња је нормална. Ја ствари радим за добро тима, разумем његов бес, он је и даље важан за нас. Случај затворен", рекао је Зидан.

Реал побеђује, али у Реалу мира нема. За неспокој су се у среду вече постарали Хамес Родиригез и Зинедин Зидан, па се уместо о хет-трику Алвара Морате и сјајној партији Марка Асенсија, мадридски медији у издању од четвртка баве обновљеним сукобом шефа стручног штаба и „десетке“ Мадриђана.

Лидер Примере је славио 4:2 на гостовању Леганесу, сачувао два бода више (има и утакмицу мање) у односу на Барселону, али је гестовима показао да унутар тима влада лоша хемија. Најбоље се то видело у 72. минуту, кад је Францус повукао са терена колумбијског везисту, који је „полудео“ због још једне измене и то јасно ставио до знања свом шефу. Прво, тиме што са њим није хтео ни да се поздрави (за разлику, рецимо, од Матеа Ковачића нешто кансије), а само неколико секунди касније бес је искалио на клупи за резервне играче, шаком ударајући о једну од столица.

Све се дешавало иза Зиданових леђа, саиграчи су покушали да га смире, али по свему судећи није вредело, јер је Хамес љутито напустио стадион, одбијајући било какав разговор са представницима медија.

Уместо њега, ватру је покушао да угаси сам Зинедин Зидан.

„Нисмо причали, али природно је да сваки играчи жели да буде на терену по 90 минута. Овакве ствари се дешавају. Често га изводим, зато што је нападачки оријентисан и доста се троши у офанзивним акцијама, ради доста за екипу, као, на пример Карим Бензема. Задовољан сам Родригезовим партијама и разумем гнев и љутњу коју показује приликом измена, али морате и ви да разумете мене, јер повлачим потезе у интересу тима. Све је то нормално. Немам ништа лично против Хамеса. Напротив“, рекао је Зидан.



Иначе, ове сезоне Хамес Родригез је почео само 15 утакмица у дресу Реала. Замењен је чак десет пута. Можда је гнев оправдан, али можда је и Зинедин Зидан „мало веће“ име од њега, па му се нема шта приговорити.

Зар не?

Реал има два бода више од првог пратиоца Барселоне, уз меч мање од највећег ривала, а предстојећег викенда га очекује градски дерби са Атлетиком.

Четири дана касније Реал гостује Бајерну у Минхену, у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар