Црна листа „Шума Републике Српске“

„Шуме Републике Српске“ објавиле су црну листу непословних партнера на којој се налази скоро 600 фирми, од којих не могу да наплате око 16 милиона КМ.

Република Српска 05.04.2017 | 21:05
Црна листа „Шума Републике Српске“
На листи се налазе 584 фирме, највише их је из Републике Српске, али није занемарив број ни оних из ФБиХ као и из Србије, преноси Цапитал.
 
Осим неколико фирми, међу којима су „Козарапутеви“ Бањалука, „Нова Форма“ Шамац, „Нова Борја“ Теслић, на листи се углавном налазе мање познати купци, за које и сам директор „Шума Српске“ Ристо Марић признаје да су то углавном биле „ташна-машна“ фирме.

Марић је за Цапитал рекао да се на овој листи налазе фирме чији су у дугови, „тешки“ око 16 милиона КМ, настали од 2007. до 2013. године и да ће они бити наплаћени у малом проценту.

Он тврди да „Шуме РС“ од 2014. године имају проценат наплате од 98,7 одсто, а да се и онај део који се пренесе у наредну годину наплати.

"Од када сам ја на челу „Шума РС“ немамо сумњивих и спорних потраживања. Наша наплативост у задње три године је 98,7 одсто, а и све остало што пређе у наредну годину је наплаћено. Када су у питању сумњива и спорна потраживања од 2007. до краја 2013. године, ми смо већ отписали потраживања купцима код којих смо искористили све законске механизме за наплату. Од овог дуга који је остао, а то је око 16 милиона реално је наплативо око 5,5 милиона КМ, све остало је неизвесно", рекао је Марић.

Он је истакао да се на листи углавном налазе „ташна-машна“ фирме, изузев неколико предузећа која су била државна, па отишла у стечај.

Говорећи о одговорности бивших директора за гомилање ових дугова, Марић је рекао да је „то све завршило у тужилаштву“.

(Цапитал.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

румунија

05.04.2017 19:46

Сви сте ви тасна масна,колико се само директора промјенило,Сумарство је труло једино рјесење све вас растурити,па све из темеља промјенити!!!

ОДГОВОРИТЕ