Ово су три “посљедице” секса!

Када доживите оргазам у вашем тијелу долази до многих промјена, а неке од њих вас можда изненаде.

Србија 05.04.2017 | 16:31
Ово су три “посљедице” секса!
Погледајте три помало необичне посљедице доброг секса.

Изоштрено чуло мириса

Када доживите оргазам, тијело ослобађа хормон пролактин, који, између осталог, јача чуло мириса. Публикација Биологицал Псyцхологy објавила је резултате који су показали да је количина пролактина у тијелу након секса или мастурбације до 400 посто вец́а него обично, а чуло мириса је тада јако осјетљиво.

Меланхолија послије секса

Вец́ина жена се наком секса осјец́а опуштено, сретно, еуфорично, па чак и поспано. Неке жене након секса осјећају нервну напетост или чак агресију. Истраживања спроведена међу 230 испитаника су показала да 46 одсто жена барем једном у животу доживи симптоме меланхолије након сексуалног односа, а око пет процената је осјетило меланхолију барем једном мјесечно.

Амнезија

То је потпуни губитак памц́ења. Дешава се због лошег снабдијевања мозга кисеоником након оргазма. Ова појава је ријетка и од 100.000 људи само три до пет људи годишње доживи амнезију. Најосјетљивије су жене у педесетој години. Овај облик амнезије је само привремен и обично се не понавља, кажу стручњаци, додајуц́и да губитак памц́ења траје само неколико сати.

(Љепота и здравље)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Карадоз

05.04.2017 14:32

Ја знам ону најбитнију, трудноца ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

пророк

06.04.2017 06:39

Значи ти