ФРА: Монако и Генган у полуфиналу Купа

Фудбалери Монака и Генгана пласирали су се у полуфинале Купа Француске.  Нема Радамела и Мбапеа? Нема проблема, ту је Валер Жермен! Монако се рутински пласирао у полуфинале Купа Француске победом над Лилом - 2:1.

Фудбал 04.04.2017 | 23:45
ФРА: Монако и Генган у полуфиналу Купа
Монако је на свом терену савладао Лил, уз два гола Валера Жермена.

Гости су упркос искључења Карлена у 40. минуту ублажили пораз преко Ел Газија у четвртом минуту судијске надокнаде.

Генган је потценио четвртолигаша Фрежу, али је славио на гостовању на стадион Пјер де Кубертен минималним резултатом.

Александре Менди је у петом минуту другог полувремена одвео прволигаша у претпоследњу фазу такмичења.

У преосталим четвртфиналним сусретима у среду се састају Анжер – Бордо и Авранш – ПСЖ.

Монакова страшна офанзивна линија није могла да парира помахниталом Единсону Каванију и разиграном Пари Сен Жермену у финалу Лига купа, али за Лил је чак и Валери Жермен био довољан да се обезбеди рутински пролаз у полуфинале националног Купа - 2:1. 

Искусни нападач одрадио је велики посао за Кнежеве и у завршних десет минута првог полувремена решио спорна питања. Његов шах, потом и мат безопасним Догама било је све што је било потребно Монаку, упркос томе што су Радамел Фалкао и Килијан Мбапе меч почели на клупи за резерве. 

Леандро Жардим се за ову утакмицу одлучио за један мешовити састав, без Данијела Субашића на голу, потом и поменутог тандема Мбапе - Фалкао, потом и Бернарда Силве,Тимуеуа Бакајока и Ђибрила Сидибеа. И Лилов шеф струке Франк Паси промешао је карте, па јеЕдера и Виктора Ењеаму оставио у други план. Али, превагу је однео производ Монакове школе. 

Гол утехе Лилу донео је Анвар Ел Гази у четвртом минуту надокнаде. Али, тада је већ било прекасно да би се изрежирало неко веће чудо.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар