Звезда - Будућност, реакције...

Тренер Будућности Илијас Зурос рекао је да је Црвена звезда заслужила да се пласира у финале АБА лиге, односно да је на паркету показала да више жели финале.  Радоњић: Читаве сезоне смо се жестоко борили за предност домаћег терена! "Јер смо били свесни да ће бити знатно теже у плеј-офу него током регуларног тока сезоне", рекао је стратег црвено-белих.  Гордић о гестикулацијама Делија: Све је то ОК! „Вероватно је тако било и играчима Звезде у Подгорици“, поручио је искусни плејмејкер.  Симоновић: Чим смо ушли на паркет знао сам да не могу да нас добију! "Изгубили смо две утакмице укупно за целу лигу тако да смо ово заслужили", каже искусни првотимац српског шампиона.

Кошарка 04.04.2017 | 22:50
Звезда - Будућност, реакције...
"Честитам Звезди, заслужили су да иду у финале с обзиром на то како су играли. Желели су то финале много више и то су показали на паркету", рекао је Зурос.

Црвено-бели су убедљиво савладали Подгоричане 82:59, у трећој, одлучујућој утакмици полуфинала плеј-офа регионалног такмичења.

"Без обзира што смо изгубили, желим да честитам мојим играчима. Недостатак концентрације у трећој и четвртој четвртини... Дали смо могућност Звезди додатно самопоуздање и да развије игру. Ово би требало да буде велика лекција за моје младе играче, али и за тим да ради врло напорно како би био бољи следеће сезоне. Желим све најбоље Звезди и у АБА и у Евролиги и наравно тренеру Дејану Радоњићу на свему што ради с овом екипом", рекао је Зурос.

Зурос је навео да је атмосфера у дворани у Железнику била "веома лепа".

"Веома лепа атмосфера, кошаркашка атмосфера у малој дворани. Подсећа нас на ранија времена како је то било", рекао је тренер Будућности.

Кошаркаши Црвене звезде без већих проблема су обезбедили пласман у финале АБА лиге, пошто су у мајсторици одиграној у Железнику убедљиово савладали подгоричку Будућност и заказали финални окршај против Будућности.

Тренер српског шампиона Дејан Радоњић је био изузетно задовољан исходом вечерашњег меча.

"Знали смо да ће данас бити посебно тешко, како због квалитетне екипе Будућности, тако и због наше тешке серије мечева. Будућност је одиграла одличан меч у Подгорици и ми смо морали да будемо пуно бољи него тада да бисмо дошли до победе", рекао је Радоњићновинарима после утакмице у Железнику.

Утакмица је преломљена у трећој деоници.

"Честитке играчима, али хвала и навијачима који су дошли да нам помогну да изборимо пласман у финале. Читаве сезоне смо се жестоко борили за предност домаћег терена, јер смо били свесни да ће бити знатно теже у плеј-офу него током регуларног тока сезоне", рекао је Радоњић.

Стратег црвено-белих је рекао да термин 'олакшање' оствареним резултатом не постоји у његовој екипи.

"Кренули смо добро у меч. Концентрисаном игром, градили смо резултат, али је дошло до малог пада у другој, они су се вратили... Ипак, у трећој смо одиграли солидну одбрану, али смо били изузетно шутерски расположени и направили смо велику разлику".

Црвено-белима тек предстоји напоран ритам утакмица, а већ у петак је на распореду одлучујући окршај у Евролиги са Дарушафаком.

"Иде нам напоран, изазован и тежак период. Трудићемо се да будемо добри", закључио јеРадоњић.

Милко Бјелица је водио жестоку борбу под обручима са Подгоричанима.

"Одиграли смо доста квалитетније него у Подгорици и разлика је била евидентна.Концентрисаније у нападу и 'миц по миц' градили смо предност која је на крају била убедљива. Честитам Будућности на коректној борби и желим им све најбоље у њиховом првенству", рекао је Бјелица.

Гордић о гестикулацијама Делија: Све је то ОК! „Вероватно је тако било и играчима Звезде у Подгорици“, поручио је искусни плејмејкер.

Имао је велики мотив Немања Гордић у дуелу против Црвене звезде. Знао је и за боље партије против српског шампиона некадашњи члан Партизана, мада је за приказано вечерас заслужио прелазну оцену.

Спортски је честитао Црвеној звезди на проласку у финале.

„Пре свега честитам саиграчима на борбености. Објективно, боља екипа је ушла у финалу. Заслужено, честитам Звезди. Била је физички тешка утакмица вечерас, са много контаката. Преломили су меч после техничке грешке и тројке. Било је тешко вратити се“, рекао је Немања Гордић.

О повицима са трибинама и гестикулацијама није желео много да прича. Знао је да га навијачи Звезде неће штедети.

„То је све саставни део спорта. Нисам имао неке гестикулације према њима. Они су гестикулирали према мени. То је све ОК. Тако је било и играчима Звезде у Подгорици“.

Симоновић: Чим смо ушли на паркет знао сам да не могу да нас добију! "Изгубили смо две утакмице укупно за целу лигу тако да смо ово заслужили", каже искусни првотимац српског шампиона.

Марко Симоновић је поново био на висини задатка, па је заједно са фантастичним Чарлсом Џенкинсом био један од најзаслужнијих за најважнију победу Црвене звезде у досадашњем току сезоне.

Српски шампион савладао је Будућност у мајсторици полуфинала Јадранске лиге, па ће бити у прилици да брани трофеј и пласман у Еволигу против Цедевите.

"Добра утакмица, добро смо се припремили, ето имали смо мало више времена да се припремимо него за пре утакмици. Искористили смо добру атмосферу у хали, хвала од срца навијачима. Чим смо ушли на паркет, знао сам да не могу да нас добију. Била је сјајна атмосфера и заслужено смо прошли даље. Изгубили смо две утакмице укупно за целу лигу тако да смо ово заслужили", рекао је Симоновић.

Следи пресудна утакмица у Евролиги са Дараушафаком.

"Екипа која је направљена да буде у врху Евролиге, ево стицајем околности се боре са намаза осмо место. Што се мене тиче, свака част екипи, клубу и свима за то што смо уопште дошли у ситуацију да се боримо са њима и будемо на једну утакмицу од пролаза, а посотоји шанса да не прођемо ни са 16 победа. Пробаћемо да одиграмо максимално, што би рекли мушки.Сваке сезоне све стане у једну утакмицу, па и са репрезентацијом када играте све стане у четврфтинале. Све то радимо годинама, стичемо искуство, добро нас је Дејо припремио за ову утакмицу, стварно смо били растерећени".

Од кога прети највећа опасност у Истанбулу?

"Од Вонамејкера. То је екипа која има 12 играча, легија странаца, али је Вонамејкер кључни играч".

У којој дворани је најбоље играти?

"У Пиониру, Железнику, па у Арени. Мада у Арени буде баш добро када буде 20.000 гледалаца", закључио је Симоновић.

Звезда ће у финалу играти са Цедевитом, домаћин је прва два дуела 10. и 11. априла, а потом гостује у Загребу 13.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар