"Пријетио сам јој да ћу је убити"

Симон Шиме Шиклић (32) који је признао насиље према бившој невенчаној супрузи Милици Дабовић (35) у замену за условну казну затвора, протеривање из Србије и забрану приласка кошаркашици, признао је да ју је скоро две године физички малтретирао.

Србија 04.04.2017 | 10:29
"Пријетио сам јој да ћу је убити"
На основу склопљеног споразума са Првим основним тужилаштвом, суд је донео пресуду због које је Шиклић истог дана морао да напусти Србију.

– Од почетка заједничког живота, кад год је дошло до вербалног конфликта, стискао сам је рукама за врат, за стомак. Завртао сам јој кожу на тим деловима тела и често јој ударао шамаре како би престала да говори. Претио сам јој да ћу је убити ако ме оставу или ме нешто слаже. Претио сам јој и да ћу заклати њену породицу ако ме превари – откривају извори београдских медија.

Наша позната кошаркашица је, како је суд утврдио на основу признања њеног бившег ванбрачног партнера, насиље трпела од јула 2015. до 19. фебруара ове године, када га је коначно пријавила полицији.

– Тога дана смо се свађали. Ошамарио сам је једном и гурнуо, а онда сам је рукама ухватио за врат и стискао је. Гурао сам је према троседу, надоле, али сам је све време држао за врат. Када сам је пустио, ударио сам јој још један шамар и рекао јој: Је*аћу ти матер” и тада сам изашао из стана – признао је Шиклић.



Међутим, осим овог инцидента, који се догодио у стану Јухорској улици у ком су живели као невенчани супружници, Шиклић је признао да је због сличне ситуације полиција у њихов стан долазила и пред крај претходне године.

У ноћи између 26. и 27. децембра прошле године, после вербалног конфликта, он ју је ударио. Милица је пала на под и почела да вришти, а он је и тад почео да је дави.

Милица га је молила и преклињала да престане, али је он тада угризао за нос и лобању.

Комшије које су чуле буку и галаму позвале су патролу полиције, али је она тада прећутала шта се десило јер јој је Шиме запретио да ће да је убије “ако нешто зуцне” – наводи се у пресуди Првог основног суда од 23. марта, која је донета на основу Симоновог признања.

Због насиља у породици, Шиклић је осуђен на условну казну затвора од 10 месеци. Он је истог дана протеран из Србије на годину и по дана, а суд му је такође забранио приближавање Милици Дабовић на удаљеност од пет метара.

(Телеграф.рс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БЛ

04.04.2017 09:23

Људи из ове Дабовицке тачно исијава неко зло,не браним овог мајмуна и кретена и треба га за .аја објесити сто је дигао руку на зену,ал и ова је зена допринијел том,кад је погледас у очи тачно се види зло...пу пу пу далеко било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

07.04.2017 11:28

Не лици на цовјека,орангутан!Треба му забранити улазак у Србију,дозивотно! Вјероватно се бојала,ово страсило,пријавити раније.Довољно је погледати га!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

07.04.2017 11:29

Не лици на цовјека,орангутан!Треба му забранити улазак у Србију,дозивотно! Вјероватно се бојала,ово страсило,пријавити раније.Довољно је погледати га!

ОДГОВОРИТЕ