НЦАА: Каролини титула, судије упропастиле финале!

Северна Каролина савладала је Гонзагу у великом НЦАА финалу које је обележила велика грешка арбитара – 71:65.

Кошарка 04.04.2017 | 12:15
НЦАА: Каролини титула, судије упропастиле финале!
Ово је шести трофеј у историји за 'Тар Хил', а трећи за тренера Роја Вилијамса.

Нажалост, најважнију утакмицу колеџ кошарке обележиле су судије, пре свега са 46 фаулова, због чега смо у већем делу другог полувремена гледали бацања на обе стране.

Ипак, посебно се истиче одлука на педесет секунди до краја, када су арбитри, при вођству Северне Каролине 66:65, направили кардиналну грешку.

Кенеди Микс ухватио је офанзивни скок после промашаја Џоела Берија ИИ, али је при борби за лопту у наставку акције руком био ван линија терена – што судије нису виделе и досудиле су 'мртву' лопту.

Микс је у последњих шесдесетак секунди игре израстао у јунака тријумфа, пошто је и у подбацивању био успешнији, што је материјализовао Ајзеа Хикс двојком, да би славље Северне Каролине потврдили Џастин Џексон и Бери ИИ.

Иако је помашио велии број шутева, Џол је био најефикаснији код победника са 22 поена (3/6 за два, 4/13 за три), уз шест асистенција, три скока и две украдене.

Одличан је био и Џастин Џексон са 16 поена, и поред ужасног шута за три (6/10 за два, 0/9 за три), док је двоцифрен учинак имао још и Хикс са 13 поена и девет ухваћених лопти.

У пораженом саставу највише се истакао Најџел Вилијамс-Гос 15 поена (4/14 за два, 1/3 за три), девет ухваћених лопти и шест проигравања, али га је испратио само Џош Перкинс са 13 поена (0/2 за два, 3/6 за три) и три асистенције.

Северна Каролина искупила се за пораз у прошлогодишњем финалу, када је изгубила од Виланове тројком у последњој секунди.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар