Кува се за плеј-оф: Портланд пао, Јокићеви опет у игри!

Трка за плеј-оф у Западној конференцији све је интересантнија, после победе Минесоте над Портландом 110:109.

Кошарка 04.04.2017 | 11:15
Кува се за плеј-оф: Портланд пао, Јокићеви опет у игри!
Тимбервулвси, за које већ неко време не игра повређени српски репрезентативац Немања Бјелица, савладали су директног конкурента Денвера, у чијем дресу блиста Никола Јокић.

Трејл Блејзерси сада имају скор 38-39, две победе више и утакмицу више од Нагетса, па нас у последњих десетак дана очекује фото-финиш.

Иако су домаћини добили прву четвртину, играчи Портланда су сјајно узвратили у другој и отишли на паузу са девет поена вишка. Минесота се у трећој деоници вратила и успела да слави, а одлучујуће поене постигао је Карл-Ентони Таунс 35 секунди до краја за 110:106.

Демијан Лилард је у последњој секунди имао шут за победу, али није био прецизан за прекид серије од шест узастопних тријумфа.

Управо је споменути Таунс био најбољи код ‘Вукова’ са 34 поена и 12 скокова, а одлично га је пратио Ендру Вигинс са 29 поена. Рики Рубио је био веома расположен за игру и меч је завршио са 11 поена, 16 асистенција и 7 ухваћених лопти.

С друге стране, Лилард је био најефикаснији са 25 поена, 4 скока и 6 асистенција, Амину је имао 20 поена, 7 скокова и 5 успешних додавања, а по 17 су имали Харклс и Меколум.

Кошаркаши Минесоте победили су рано јутрос код куће Портланд са 110:109 и тако прекинули серију гостију од шест узастопних победа, али и помогли Денверу да сачува наде за пласманом у плеј-оф.

Портланд је на осмом месту Запада, последњем које води у плеј-оф, и пет кола пре краја има 38 победа, две више од Денвера, који има и меч мање.

Нагетси у ноћи између уторка и среде играју против Њу Орлеанса, од кога су прошле недеље убедљиво изгубили.

Пеликанси теоријски и даље имају шансе да се пласирају у плеј-оф, а за то је потребно да победе све утакмице до краја, а да Портланд и Денвер изгубе све до краја.

У случају да Трејлблејзерс и Нагетс имају исти број бодова, у доигравање би ишао тим из Орегона, који има предност у међусобним сусретима са Денвером.

Центар Минесоте Карл-Ентони Таунс предводио је свој тим до победе са 34 поена и 12 скокова, искористивши тако одсуство Јусуфа Нуркића из Блејзерса, који ће пропустити остатак лигашког дела сезоне због повреде ноге. Ово је Портланду била друга утакмица без репрезентативца БиХ, који је препородио екипу од када је дошао из Денвера последњег дана прелазног рока.

Ендру Вигинс допринео је тријумфу са 29 поена, док је Рики Рубио завршио меч са 11 поена, 16 асистенција и седам скокова.

Најефикаснији у Портланду био је Дејмијен Лилард са 25 поена, али уз слаб шут из игре, од 7/21, односно 3/11 за три поена.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар