Мини коментар - Партизан поново без финала: Успјех или не?!

Кошаркаши Партизана завршили су и четврту узастопну сезону без финала АБА лиге, пету у последњих шест година. Трећи пут због Цедевите, која је сада бољи клуб, што четири овосезонске победе у пет дуела, најбоље илуструју.

Кошарка 04.04.2017 | 23:00
Мини коментар - Партизан поново без финала: Успјех или не?!
Црно-бели су се вратили на мајсторицу, имали Загрепчане без Боутрајта, који је пола тима, касније и репрезентативца Араповића, одлично суђење, прилазак на минус три, али нису то искористили. Покушали су једино тројкама. Без одбране и унутрашње игре, код многих и снаге и мудрости, без погођених тројки и решења на зону. Тинејџер Муса и клупски играч Бабић, били су довољни уз центре Билана и Бегића, Американце Џејмса и Шурну. Велика прилика је пропуштена. Треће место је успех, обзиром на враћање дугова, тровање, повреде, цену ростера, квалитет Звезде и Цедевите, па и Будућности, која је два пута била боља, али су је „тукли“ многи као и Цедевиту, Карпош, два пута Крка и нису толики баук као Звезда, коју су опет Џикићеви пулени једини савладали у лиги.

Одласком Жижића, Цибона више није била ривал за плеј-оф, тако да улазак у четири, реално није био угрожен. Када би написао да није могло боље, увредио бих тиме Партизан као најтрофенији наш клуб, многе играче и тренера Београђана, кога сматрам бољим од стратега Подгоричана, посебно Загрепчана.

Јесу они плаћенији састави, али видели смо да није све у новцу на примеру оба вечита ривала, некад и сада у Евролиги. Избор странаца је круцијалан, Хечер је пун погодак, Робинсон сушта супротност. Гордон добар, обзиром да је више на терапији, уз питање да ли је потребно толико искусних реконвалесцената, (додуше са педигреом) самим тим симболичним, али ипак уговорима. Да ли би неки здравији, спремнији и ако мањег угледа, више допринели?

Такође, Џикић не може да мења странце током сезоне. Зато и нема право на грешке.

Величковић „гине“, носи екипу, игра на свежину, преко границе бола. Бирчевић је показао зашто је репрезентативац, Луковић постао први центар, испред непрепознатљивог Мајсторовића, који после повреде не може да се врати у форму из Ваљева, као и једини проспект, Маринковић, после дисторзије зглоба. Врабац и Андрић, који је херојски играо болестан, варирају, као и Копривица и Ратковица после добре јесени. Пот је после одличних партија испао из 12, као и Карахоџић после тешке повреде ока у Солуну, употпунивши невероватни низ пехова.

Приче о Европи и Купу остале су у сенци салмонеле, за коју многи још чекају одговоре. АБА је завршена прича. У односу на прошлу сезону, поготово пре доласка Џикића, неупоредиво боља. Планирани плеј-оф, је успех за овакав Партизан, али са Цибоном без Жижића, није могао изостати. Финале би био корак више, чини се не и недостижно после свега, горе наведеног у мајсторици. Остаје “домаћица”, поред фаворита Звезде, Меге и ФМП-а следи борба за последњи трофеј, освојен још 2014. године.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар