Само му дајте лопту! Јокић и податак који ће постидети бекове Денвера!

Нема плејмејкера, нема ни главобоље за тренера Денвера Мајка Мелоуна - ту је Никола Јокић! Повреда искусног Џамира Нелсона није избацила из колосека екипу, игру Нагетса водио је наш центар. Један статистички податак, који после меча са Мајамијем (Денвер победио 116:113), стоји поред Јокићевог имена постидео је бекове овог тима.

Кошарка 04.04.2017 | 14:45
Само му дајте лопту! Јокић и податак који ће постидети бекове Денвера!
Прилику да игра нешто више добио је Емануел Мудијај. После сјајне сезоне и приче да би могао да постане један од најбољих организатора игре у лиги, млади плеј је потпуно нестао. Нелсон га је истиснуо из екипе, и шансу добија на кашичицу. Џамал Мареј игра добро, погађа шутеве, али један податак са утакмице у Мајмију му никако не иде на руку.

Играчи који су (бар на папиру) требали да замене Нелсона, су током сусрета лопту комбиновано додирнули 103 пута уз само 74 додавања.

Са друге стране Никола Јокић игра центра, али... На овом мечу био је плејмејкер, буквално је Србин преносио лопту, организовао акције и стигао до података због којег ће се бекови Денвера постидети. Јокић је лопту додирнуо 94 пута, уз 71. додавање.

У НБА јесте мода да се све чешће појављују “лажни плејмејкери”, односно да играчи са других позиција организују нападе. Ипак, Мудиају и Мареју неће бити пријатно кад виде овај податак.

Јокић их је све засенио. Денвер постаје његова екипа, за овог момка само је небо граница.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар