Интервју - Тринкијери: Ако отворим уста, завршићу у затвору!

"Знам да је пола Србије навијало кроз мој тим за Црвену звезду, а свако ко је гледао наш пораз од Дарушафаке - све је видео" - рекао је тренер Бамберга Андреа Тринкијери мислећи на судије које су скројиле резултат евролигашког двобоја са турским тимом.

Кошарка 04.04.2017 | 21:20
Интервју - Тринкијери: Ако отворим уста, завршићу у затвору!
Евролига гура Дарушафаку у Топ 8. И то због тога што је њихов генерални спонзор, компанија која је и сувласник клуба, уједно и један од највећих спонзора овог такмичења. Ово је став који су током петка, дан после утакмице тима из Истанбула у Немачкој против Бамберга, као мантру понављали готово сви навијачи Црвене звезде.

Разлог је све оно што се дешавало на мечу 29. кола између Бамберга и турског клуба. Немци су водили од почетка све до 65 секунди пре краја четврте четвртине, а предност домаћина била је и 14 поена (43:29 у 22. минуту). Руку на срце, играчи шампиона Немачке, конкретно Американац Даријус Милер, имао је шансу да реши меч и пре додатних пет минута, али није успео да постигне кош за победу. На крају, Дарушафака је славила са 99:97 и сада ће директан дуел овог тима и Црвене звезде у последњем колу лигашког дела одлучивати о томе ко је последњи, осми учесник, плеј-офа Евролиге (7. април у Истанбулу).

Оно што је оставило горак укус свим навијачима Звезде био је критеријум суђења арбитара Шпанца Данијела Јерузела, Финца Петрија Мантиле и Поругалца Сержа Силве, нарочито током другог полувремена и продужетка. Ова тројка је изазвала и гнев навијача Бамберга, а у дворани је било више од 6.000 људи који су на сваку њихову одлуку у другом полувремену и продужетку реаговали звиждуцима.

Андреа Тринкијери, тренер Бамберга, чија је мајка из Хрватске, бака из Котора, отац из Америке, а деда са Апенина, није после утакмице директно оптужио Турке за утицај на арбитре, али је био на ивици да то и учини.

- Заиста не смем да причам. Ако отворим уста, завршићу у затвору. Волео бих, али не смем - рекао је за Блицспорт бивши шеф струке Кантуа, Уникса и селектор репрезентације Грчке.

Како то мислите? Ко би вас отерао у затвор?

- Ма, нећу никада више радити као тренер. Никада. Верујте ми. Молим вас, разумите ме, не могу даље да ширим причу.

Да ли знате да су у четвртак увече сви навијачи Звезде бодрили Бамберг?

- Ма није то баш тако. Навијали су за себе, за њихов клуб. Али, добро, лепо је када те неко подржава и тако на даљину.

Остајете при ономе што сте изговорили после меча?

- Могу само да поновим оно што сам већ рекао, ко је гледао меч - све је видео. Хвала вам, више не смем ништа да кажем. Разумите ме - поновио је још једном за крај разговора Андреа Тринкијери.

Звездина судбина је кристално јасна. Да би се црвено-бели нашли у Топ 8, морају да савладају Дарушафаку на гостујућем терену. А то ће бити јако тешко.

Постоје ствари против којих се не може

Да гнев навијача Звезде није толико неоправдан говоре и речи Тринкијерија после утакмице.

- Ништа не могу да замерим играчима. Борили су се, играли добро. Али, да будем искрен, досадно ми је више да коментаришем овакве мечеве. Свако ко зна макар нешто о кошарци има врло јасну слику шта се десило. Постоје ствари на које не можемо да утичемо, које не можемо да надјачамо. Оно што знам јесте да се свих 11 играча Бамберга против Дарушафаке борило, да су дали све од себе и да смо имали прилику да славимо против тима којем је победа била неопходна да би остао у трци за пласман у плеј-оф. И због тога сам поносан. Јако поносан. Али, кажем свима да ми је доста да више анализирам овакве мечеве. Шта друго могу да кажем? Ништа. Тако је, како је. Морамо да прогутамо то. Најмањи проблем је коначни резултат, има ту много важнијих ствари.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар