Лука Миливојевић води Кристал Палас ка опстанку!

Српска колонија у Премијер лиги појачана је последњег дана зимског прелазног рока, а Лука Миливојевић брзо је пронашао своје место у најјачој лиги света.

Фудбал 04.04.2017 | 12:30
Лука Миливојевић води Кристал Палас ка опстанку!
Репрезентативац Србије стигао је на Селхурст Парк из Олимпијакоса за 14 милиона евра, што је од самог старта говорило да се од њега очекује да преокрене срећу и судбину 'Орлова' у борби за опстанак.

Екипа Сема Олардајса налазила се у изузетно лошој ситуацији, забележивши само пет тријумфа у дотадашња 24 одиграна меча, међутим – изгледа да је бивши везиста Рада, Црвене звезде и Андерлехта донео ту потребну чврстину и квалитет Паласу на средини терена.

На Лукиној премијери, само два дана по потписивању уговора, одиграо је свих 90 минута у поразу против Стоук Ситија (1:0), али је, испоставиће се, то био последњи неуспех тима из Лондона од почетка фебруара.

Уследила је минимална победа над Мидлзбром, потом славље против Вест Бромич Албионом у гостима (2:0), као и тријумф над Вотфордом (1:0), да би претходног викенда 'Орлови' скинули највећи 'скалп' ове такмичарске године – савладавши лидера и будућег шампиона Челси на Стамфорд Бриџу (2:1).

Миливојевић је био стартер у свим побројаним дуелима, а иако није постигао ниједан гол или забележио асистенцију његов утицај и учинак у игри био је огроман. Сјајно се уклопио са Јоханом Кабајом на средини терена, често помажући и задњој линији, док то колико 'чисто' игра најбоље осликава податак да је добио само једну јавну опомену – за 450 минута фудбала.

Захваљујући серији одлчних резултат, Кристал Палас девет кола пре краја заузма 16. позицију са 31 бодом, четири више од Хал Ситија, првог тима у опасној зони.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар