Венгер: Пензија значи смрт!

Кад сам дошао било нас је 70 и једна деоница вредела је 400 фунти, а гледајте где смо сад! “Мрзим поразе”, каже тренер Арсенала и најављује да ће се и даље бавити тренерским послом.

Фудбал 04.04.2017 | 09:30
Венгер: Пензија значи смрт!
Још се нико није огласио и рекао - остаје. Или - иде. Мада, судећи по томе како се последњих седмица понаша и како у јавности наступа Арсен Венгер чини се да ће и после ове сезоне наставити да седи на клупи Арсенала.

Тим пре што су медији у Енглеској пре три дана пренели информацију да је управу Тобџија обавестио да пристаје да продужи уговор до 2019. Док чекамо потврду те вести јасно је само да се француски стручњак не предаје и да ће - да ли на Емиратима или на некој другој адреси - наставити да се бави овим послом.

“Нећу се пензионисати. Пензија је за младе људе. За старе она значи - умирање“, рекао је Венгер. 

Ситуација у Арсеналу је у најмању руку панична кад су резултати у питању. Екипа је елиминисана из Лиге шампиона пошто јој је Бајерн спаковао десет комада у две утакмице, у првенству за водећим Челсијем заостаје чак 18 бодова, тренутно се чак налази и ван места које води у Лигу Европе (по пласман у на табели), па јој једина утеха остаје полуфинале ФА купа где ће за ривала имати, такође, Грађане.

„Наравно да и даље осећам исту гласт за победама као и кад сам дошао у овај клуб. Сад, међутим, носим већи притисак на раменима него пре 20 годиона, али су глад и пожуда и даље једнаки. Кад видите где је клуб био кад сам долазио, а где је сад све је јасно... Пазите, кад сам дошао овде је радило 70 људи, данас их је 700. Једна деоница Арсенала вредела је 400 фунти, данас вреди 18.000 фунти. Само да вам кажем, ја немам ниједну деоницу“.

Навијаче, пак, брига за финансије. Они траже добре резултате. А њих одавно нема. Само два ФА купа у последњих 13 година мало су за клуб из северног Лондона.

„Да ли осећам страх? Не. Припрема наредне утакмице заснива се на пожуди и нади. Мрзим пораз. Радим посао тренера 34 године и још нисам срео неко ко ми је рекао: „можеш себи да приуштиш да изгубиш меч у у овом колу“. То не постоји, нити себи смете да дозволите такву врсту размишљања. Чак и кад је реч о контролним утакмицама пре почетка сезоне. Напротив, морате да будете посвећени томе да добијете наредни меч“.

За крај, имао је Арсен Венгер поруку за онај део присталица Арсенала који траже да напусти клуб.

„Могу да разумем навијаче који нису срећни због пораза, али једини пут до тријумфа је да се држимо заједно са публиком и дамо апсолутно све од себе до краја сезоне. То је све што можемо да урадимо“, уверава Професор.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар