Лукач: Вехабије велики проблем

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач каже да у Српској не постоје организовани параџемати и центри за обуку џихадиста, док у Федерацији БиХ /ФБиХ/ има на десетине таквих центара.

Босна и Херцеговина 03.04.2017 | 09:40
Лукач: Вехабије велики проблем
"У њима се ради едукација и врбовање, што је сасвим довољно да се могу назвати центрима за обуку терориста", рекао је Лукач.

Он је нагласио да нема информације да тамо врше обуку са оружјем, али је додао да то треба питати друге полицијске агенције.

Лукач је подсјетио да се у БиХ десило више терористичких аката, те да је питање времена када ће се поново догодити.

"Једино је питање - када и гдје. БиХ је по становнику дала највише џихадиста од било које друге европске земље. Евидентирали смо много припадника вехабијског покрета и држимо их под контролом и пратимо њихово кретање", рекао је Лукач.

Он је напоменуо да све вехабије нису терористи, али и да сви терористи јесу вехабије.

"То је симптоматично и на то морамо обратити пажњу.У цијелом окружењу, у Европи борба против тероризма се мора подићи на виши ниво. Сви у пуном капацитету у то морају да се укључе, па и грађани својим сазнањима, да би спријечили неки терористички акт", истакао је Лукач.

Говорећи о идентификовању нападача на премијера Србије Александра Вучића прошле године на комеморацији у Поточарима, Лукач је навео да је МУП Републике Српске идентификовао одређен број лица и да је тражио податке и приступ њима.

"Нису нам допступни јер се налазе на територији ФБиХ. Када надлежни за ту истрагу нису ништа урадили, ми смо Специјалном тужилаштву поднијели извјештај против шест лица за покушај убиства, угрожавање сигурности и друга кривична дјела", навео је Лукач.

Лукач је нагласио да би они због тога морали бити саслушани и процесуирани, али пошто нису доступни МУП-у Републике Српске, очекује да надлежни са нивоа БиХ доведу истрагу до краја.

(Агенције)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

03.04.2017 07:46

МИНИСТРЕ ТЕБИ ЈЕ ОДАВНО СВЕ ПОСТАЛО ПРОБЛЕМ:УХАПСИ КРУПНУ РИБУ, А ЗА ОСТАЛЕ МАЛЕ МИ ЋЕМО СЕ ПОБРИНУТИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

03.04.2017 07:49

Из коментара се види да си страначки обневидио!

Name

Микајло

03.04.2017 09:45

Јесу вехабије велик проблем, али додик и његова екипа је много веци проблем.

Name

Ре ГОЈКО

04.04.2017 12:47

Гојчине од када се ти разумијеш у вид, па зар не видиш колико си (Р) Дужан, и колико би вама требало затвора па да сви станете у њих, или боље је оградити Републику Српску (владу и палату предсједника) бодљикавом жицом.

Name

Проблем

03.04.2017 07:51

Па ако су проблем ХАПСИ исцерај то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

03.04.2017 07:58

Овако се скреце с вазних проблема. Моземо само насем резиму цеститати! Људи моји, то сто гладујете и сто вец десетљецима постен одмор или море сањате, то није никакав проблем, вец су проблем вехабије, које мозда никада у зивоту нецете видјети. Будите поносни сто имате сваких 300 метара заставу и пласите се вехабија, све остало занемарите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

03.04.2017 08:09

Имате ви проблема и у Висеграду. Ако зелите да сузбијате оне који су опасни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

03.04.2017 08:14

БИТАНГО ХАПСИ ДОДИКА И ОСТАЛЕ ЛОПОВЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

03.04.2017 08:21

Дјубре невидјено он би о вехабијама сад да се надиграва и наткаца подпирује Хапси свог водју највецег лопова на балкану биједа је вец изнемогла јос само дуса И'м је остала да је узмете вехабије цетници устасе све исто Али И сњима је лаксе изаци на крај него са насим видјама највецим лоповима

Name

неутралан

03.04.2017 08:31

Треба погледати статистику и провјерити од цега је висе људи умрло у РС-у у посљедњој години, од сиромаства или вехабија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нисам знао

03.04.2017 09:04

Значи Вехабије су сјебале Бобара и његову банку? Значи Вехабије су опљачкале Бирач? Нисам знао да Вехабије стије иза Павловић Банке? Је ли могуће да Вехабије стоје иза Новоматица и Владимира Делића,то значи да Вехабије финансирају и Београд на Води,та значи да је фирма Униброс Стеел у власништву Вехабија? Онда су Вехабије регистровала Проинтер? А драги наш министаре,да сам јуче умро не би знао,нисан до данас знао да су СНСД -овци и њихова коалиција ВЕХАБИЈЕ!!! Хвала ти министаре па си их идетификовао и разоткрио оне који нам праве проблеме!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

03.04.2017 09:23

Заборавио си написати да су и Милана Вукелића убиле Вехабије.

Name

наравно

03.04.2017 09:32

И Бобана Благојевића и оног малог дилера у борику код куна Регодића!!

Name

Страх и кукавичлук

03.04.2017 11:12

Веће кукавице од овог народа не постоје,у кафани нападају Нато Пакт а у стварности гладују у страху од сопствених лопова,фуј,ајде што они гладују него то савјетују и уче и унуке! Кукавице живе гладујуци двадесет година и трпе харач болесника на власти!!! Ова багра,као што је Лукач,једва чекају да почну убијати властите грађане,гладне грађане,како би криминал остао некажњен!!! Фуј сиротињо,трпи лудаке и сламу једи!!!

Name

вицан

03.04.2017 09:07

Управу сто посто али ти имас другар високо лозицираних кадрова нацелника кји су се огризли о криминал и то је горуци проблем

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

03.04.2017 10:38

Овога СИПА треба под хитно испитати.Ако посједује информације на видјело ако лапрда затвор због безразножног узнемиравања јавности.Ја поуздано знам да у околини Вишеграда дјелују кампови четника ал нико ништа.А то се може врло лако провјерити.И шта сад да ли вјеровати у приче или провјерити.????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Те Вехабихе

03.04.2017 10:53

Су покрале насе банке, унистиле нам индустрију и пољопривреду. БиХ по глави становника осим терориста има цца 70x висе лопова и пљацкаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој Министре Моја Знас Вец Ста

03.04.2017 11:02

Да испред Бобар банке неко избаци врецу са пар милиона марака ти твоји вехабије ако наидју ни један али ни један ако су прави се неце сагети да узме марке одатле. Док ови твоји куд продју ту орибају и под да се којим слуцајем ста сице не би сакрило. Уосталом ми смо с овом насом власцу толико напредни да нас ни терористи неце,избјеглице избјегавају у сироком луку а озбиљни инвеститори ни не помисљају да нам наврате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ермо

03.04.2017 19:16

Ти си онај који је водио снајперисте да убијају дјецу И старе у Бос. Крупи , то је веци радикализам него овај о којем прицас, издајицо БиХ народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ова фаца катастрофална

04.04.2017 22:10

Где су то тебе напале вехабије глупане ста лупас празне прице,него поведи тамо рацуна о криминалу и корупцији у својим редовима и средјуј стање.

ОДГОВОРИТЕ