Софија ускоро на лијечењу?

Здравствено стање трогодишње дјевојчице Софије Мићевић, која болује од акутне лимфобластне леукемије, у неколико задњих дана се побољшало, тако да се може очекивати да би у току седмице могла да крене на лијечење у клинику "Јонс Хопкинс Медицине Интернатионал" у Балтимору.

Босна и Херцеговина 03.04.2017 | 08:16
Софија ускоро на лијечењу?
Потврдили су ово из Хуманитарне организације "Будимо људи" и додали да су доктори са Института за здравствену заштиту мајке и дјетета "Др Вукан Ћупић" у Београду полако почели да је скидају са кисеоника.

"Чим је скину са кисеоника, надамо се да ће да полети и да ће то бити у току ове седмице", кажу из ове организације.

Додали су да након акције, у којој је сакупљено 270.000 долара (485.987 КМ) за први дио лијечења мале Софије, нема стајања, јер је мисија сакупити још 540.000 долара (971.974 КМ) да би могли прогласити побједу.

"Од суботе  је активан и хуманитарни број 1457 путем којег донирате једну конвертибилну марку за лијечење", истичу из организације и додају да ће се потрудити да ураде заједнички хуманитарни број за све мреже.

Како кажу, овај број биће активан до 30. априла, а паралелно с тим биће настављени и други видовиприкупљања новца. Позивају све добре људе да наставе и даље са прикупљањем новца за ову храбру дјевојчицу.

Мноштво хуманитарних акција за прикупљање помоћи је у пуном јеку, а јуче је група грађана "Иницијатива грађана Булевар" из Бањалуке организовала на трибинима игралишта ОШ "Јован Цвијић" спортско-културни догађај хуманитарног карактера, гдје је циљ сакупљање помоћи за лијечење трогодишње Софије.

"Сви смо срцем за Софију, да се што прије прикупи новац за лијечење наше суграђанке",  рекао је Гордан Тица, један од чланова Иницијативе. Додао је да је у школском дворишту засађено и дрво за Софију.

Савјет мјесне заједнице Нова варош из Бањалуке  донио је једногласну одлуку да сви из заједница етажних власника (ЗЕВ) са својих рачуна уплате на Софјин рачун, према одлукама које донесу на скупштини станара.

"Захваљујемо нашим суграђнима из Нове вароши на великој хуманости коју исказују свих ових дана и позивамо и све остале мјесне заједнице ЗЕВ- ове у граду на Врбасу да се угледају на овај хумани гест", кажу из ове мјесне заједнице. 

Жиро рачуни:

Сви који желе и могу помоћи малој Софији Мићевић то могу учинити путем уплата на сљедеће жиро рачуне:

Мићевић Софија

Нова банка А.Д. Бањалука

5551000032354997 (КМ рачун)

Мићевић Софија

Нова банка А.Д. Бањалука

СWИФТ: НОБИБА22 (девизни рачун)

5550000032355338

Хуманитарна организација "Будимо људи"

Подрачун за Софију Мићевић

УниЦредит Загребачка банка

3383502257474786 (КМ рачун)

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар