Џенкинс: Будућност је важнија од Дарушафаке!

Кошаркаш Црвене звезде Чарлс Џенкинс оценио је да је следећа утакмица коју ће његов тим играти најважнија у сезони.

Кошарка 04.04.2017 | 08:45
Џенкинс: Будућност је важнија од Дарушафаке!
Звезда следеће недеље игра одлучујући меч против подгоричке Будућности у полуфиналу плеј-офа АБА лиге, а онда у петак игра против турске Дарушафаке меч чији ће се победник пласирати у четвртфинале Евролиге.

"Верујем да је наша следећа утакмица у АБА лиги најважнија утакмица за нас у овом периоду. У суштини, то је ситуација 'победи или иди кући'. Обе екипе су искористиле предност домаћег терена до сада у серији, тако да се све свело на ову утакмицу. Наш циљ је да изађемо на терен, да одиграмо најбоље што можемо у одбрани и да покушамо да победимо. За мене је плеј-оф АБА лиге најважније такмичење у сезони", рекао је Џенкинс за сајт АБА лиге.

Амерички интернационалац уопште нема дилему који је дуел важнији следеће недеље.

"Знате, Евролига је супер, направили смо одличан амбијент око клуба добрим играма у Евролиги, али АБА плеј-оф је много битан како бисмо наставили да идемо напред", казао је Џенкинс.

Звезда је прве три утакмице против Будућности рутински добила, али је у Подгорици изгубила у мечу у коме су оба тима слабо шутирала.

"Они су тада играли веома агресивно, док смо ми упали у рупу и нисмо никако успевали да изађемо из ње. Покушали смо да узвратимо, борили смо се, али су они били у налету и пуни самопоуздања. Тако да овога пута морамо да урадимо оно што смо радили током читаве сезоне, а то је да се ослонимо на нашу одбрану, а остале ствари ће већ доћи на своје место", рекао је Џенкинс.

Он је истакао важност домаћег терена.

"Од када сам дошао овде, наш циљ је увек био да играмо добро у лигашком делу сезоне како бисмо имали предност домаћег терена у плеј-офу. То је велика ствар и узбуђени смо што ћемо играти пред нашим навијачима... Само нека нас подржавају као што су то чинили током целе сезоне. Наши навијачи су сјајни, увек направе атмосферу у којој је противнику врло тешко да игра. Наш посао је да изађемо на терен са истом таквом енергијом као што ће бити на трибинама. А то значи да морамо да играмо чврсто, као што смо то увек радили", рекао је Џенкинс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар