Николић: Ако наставимо овако и немогуће постаје могуће!

Тренер Партизана Марко Николић рекао је да је његова екипа заслужено славила против Радничког.

Фудбал 02.04.2017 | 09:30
Николић: Ако наставимо овако и немогуће постаје могуће!
Николић се и захвалио навијачима који су учинили да се црно-бели у Нишу осећају као код куће.

"Ред је да се похвали леп фудбалски амбијент у Нишу. Он, у принципу, скоро увек и јесте такав. Ниш је права фудбалска средина са традицијом играња озбиљних утакмица још из времена старе Југославије. Лепо је играти у Нишу и права је штета што подлога није у бољем стању. Пре свега, штета за Раднички, а онда и за све тимове које долазе у госте. Упркос лошем терену, мислим да је виђења изванредна утакмица. Оне и морају бити такве када има оволико публике", рекао је Николић на конференцији за новинаре.

Фудбалери Партизана победили су у Нишу екипу Радничког са 2:0 у утакмици 28. кола Суперлиге Србије.

"Чини ми се да је наша победа потпуно заслужена, да смо у највећем делу утакмице били бољи ривал, поготово на почетку првог полувремена кад смо промашили огроман број шанси. Једини период наше лоше игре је последњих двадесетак минута првог полувремена када смо почели да радимо оно што иначе не радимо... Имали смо контролу игре, чини ми се да је заслужена победа Партизана", рекао је Николић.

Тренер Партизана је честитао својим играчима на низу од 24 утакмице без пораза.

"Имамо изванредну серију од 24 утакмице без пораза, али она нас још нигде није довела. Али, ако наставимо овако све до самог краја, онда и немогуће постаје могуће. Захвалност нашој публици, која нас је и овде испратила и учинила да се и овде у Нишу осећамо као код куће", рекао је Николић.

Тренер Радничког Милан Раставац честитао је Партизана на, како је рекао, заслуженој победи и додао да је београдска екипа доминирала у већем делу утакмице и створила већи број прилика.

"Ми смо имали проблем увек када је простор који је требало да бранимо бивао нешто већи. Наравно, ми смо то знали, знају то сви други, али против Партизана то не вреди пуно. Трудили смо се да затварамо оне стране са којих смо желели да будемо мање угрожени, али нисмо успели да смањимо број њихових контри. Уз све то, имали смо неке своје прилике, али да бисмо имали позитиван резултат, потребно је да неку прилику реализујемо, а и да они у томе не успеју", рекао је Раставац.

"Били смо део лепе представе, сада нам остаје да извучемо поуке из ове утакмице и да у наредним покушамо да извучемо што већи бенефит", додао је он.

Партизан у наредном колу дочекује Радник, у међувремену га у среду очекује дуел четвртине финала Купа против Вождовца на 'крову', док Раднички гостује Војводини.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар