Обрадовић Шпанцима: Некад Бодирога и Дијамантидис, данас Љуљ и Де Коло!

"Скидам капу Серхију што је решио да остане у Европи", рекао је Жоц у интервјуу за мадридски Ас.

Кошарка 02.04.2017 | 09:45
Обрадовић Шпанцима: Некад Бодирога и Дијамантидис, данас Љуљ и Де Коло!
Жељко Обрадовић је највеће тренерско име у Европи, где год се појави привлачи много пажње заљубљеника у спорт и кошарку, а тако је било и у Мадриду где је његов Фенербахче гостовао Реалу у 29. колу Евролиге.

Обрадовић је дао интервју за мадридски Ас, а једна од тема била је одлазак најбољих играча Евролиге у НБА. Ту је као питање добио случај Серхија Љуља који ће остати у Реалу упркос понудама Хјустон Рокитса.

"У њиховим годинама Бодирога и Дијамантидис су остали у Евролиги. Сада то чине Серхио Љуљ и Нандо Де Коло. Надам се да ће многи одлучити да остану овде. Али, разумем и оне који желе да оду у НБА. То је лична одлука и то морамо да поштујемо".

Потом је Жоц мало шире говорио о Љуљу који је по мишљењу многих тренутно најбољи играч такмичења.

"Нећу бити први који ће о њему лепо говорити а-ха-ха. Свиђа ми се на који начин игра и како се понаша на паркету. Свиђа ми се што је остао у Европи. Изашао је и рекао - срећан сам овде, у тиму, са мојим људима, у земљи у којој волим да играм. Скидам капу. Његови шутеви су спектакуларни. Он је лидер и то показује".

Наравно, Шпанце је интересовало шта Жоц мисли о Луки Дончићу. Момку који је потпуно екплодирао ове сезоне.

"То што он ради није нормално. Желим му све најбоље и то он зна. Често разговарамо. Он је веома добар и пристојан дечко. То га чини великим. Има невероватну предност што проводи време са Љуљем, са Чачом Родригезом раније. Питање је - докле ће стићи? Да ли ће наставити овако да напредује? Тешко је знати. Надам се да ће урадити оно што жели. Довољно је паметан да одлучује о свом животу".

Шта Обрадовић мисли о сукобу Фибе и Евролиге? Помињу се два могућа календара за следећу сезону у зависности од тога да ли че бити "прозора" за репрезентације или не.

"Врло је једноставно, најважнији је договор. Најважнија ствар је мислити о играчима и њиховом физичком стању. Тада направите календар који њима иде у корист, а што ће ићи у корист кошарци и навијачима. Као што то раде у НБА, и у Евролиги треба да постоје синдикати који ће да бране права играча. Сећам се да док сам радио у Шпанији био сам у обавези да дам играчима дан и по одмора. Са овим календаром, колико год се трудио, јако ми је тешко да тако нешто достигнем".

Колико се кошарка променила?

"У кошарци сам 25 година. Кошарка се променила. Стекао сам искуство. Морате увек да учите у животу и да то радите сваког дана и у свакој ситуацији. Волим да гледам кошарку, уочавам детаље и уносим новости. Ако мислите да сте све научили, ваш пад ће бити бржи".

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар